:

:

TV Most

clock

April 24, 2024   18:42

0

30

Bitka "večitih" za finale Kupa: Zvezda dočekuje Partizan, poznati sastavi

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 19 sati u polufinalu Kupa Srbije dočekuju Partizan na stadionu "Rajko Mitić". 

Sastavi:

Crvena zvezda: Glazer - Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić - Stamenić, Hvan - Bukari, Ivanić, Olajinka - Endijaje

Partizan: Jovanović - Filipović, Kovačević, Marković, Antić - Ovusu, Zahid - Severina, Goh , Kalulu - Baždar

Partizan na poslednjih devet utakmica bez pobede nad Zvezdom na stadionu "Rajko Mitić"

Fudbaleri Partizana poslednji put su trijumfovali na Zvezdinom stadionu 23. maja 2019. godine u finalu Kupa Srbije. Od tada su odigrali devet utakmica na stadionu "Rajko Mitić", uključujući i poslednji ligaški susret.

Poslednji duel večitih u Kupu Srbije pre dve godine

Poslednji duel u okviru Kupa Srbije Zvezda i Partizan su odigrali 26. maja 2022. godine. Zvezda je pobedom u finalu - 2:1 osvojila najmasovnije takmičenje u državi.

Burni događaji uoči derbija

Posle 173. večitog derbija, fudbal u Srbiji bio je obeležen večitim rivalima, odnosno "spornim" trenucima na utakmici. Javnost je bila u iščekivanju hoće li derbi u kup takmičenju biti odigran. Dilemu su razrešili iz Partizanovog tabora saopštenjem da će fudbaleri ponovo gostovati na stadionu "Rajko Mitić".

Uvod u neizvesnost bila je oštra kritika Partizana u saopštenju za javnost, odmah nakon završetka večitog derbija, na račun sudijskih kriterijuma i odluka glavnog arbitra meča Pavla Ilića. Potom je "telenovela" nastavljena Partizanovim otkazivanjem redovne konferencije za medije dva dana uoči derbi utakmice.

Ipak, pored i nakon burnih događaja, Zvezda i Partizan odigraće 41. meč u kup takmičenju. Zvezda je slavila na 21 utakmici, dok je Partizan trijumfovao na 14 mečeva, a bez pobednika su odigrana pet duela. Gol razlika je 59:50 u korist crveno-belih.

Drugi večiti derbi u samo četiri dana

Prvi od dva derbija u samo četiri dana razmaka pripao je Crvenoj zvezdi. Crveno-beli su ovim trijumfom došli do 10 bodova prednosti nad Partizanom u Superligi Srbije. Novi derbi prilika je da se crno-beli revanširaju večitom rivalu, a Zvezdi da ostane u trci za osvajanje takozvane duple krune u sezoni.

Izvor: T a n j u g, RTS, RTV; Foto: RTS

Kup SrbijePartizanCrvena zvezda
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva