:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 26, 2020   21:39

0

9

Blic: Premijerka i njeni saradnici nisu zaraženi virusom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i svi članovi njenog kabineta testirani su na korona virus, a kako prenosi “Blic”, zaraženih u neposrednom okruženju premijerke, nema.

 

Nakon što je otkriveno da je došlo do prvog slučaja zaraze korona virusom u Vladi Srbije i da je zaražen Branislav Blažić, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, iz predostrožnosti je doneta odluka da se ceo kabinet testira.
"Svima su brisevi uzeti u utorak i sredu, sačekali smo rezultate u samoizolaciji i tek kada je stigla potvrda da su svi negativni, vratili smo se na posao", kaže izvor “Blica” iz Vlade.
Iako Blažić ne radi u Nemanjinoj 11, već je njegovo Ministarstvo na Novom Beogradu, savet stručnjaka bio je da se testiraju svi.
"Hteli smo da izbegnemo svaki mogući rizik i za predsednicu Vlade, za sve njene saradnike, ali i za ljude sa kojima se oni svakodnevno sastaju", kaže sagovornik lista.
Jedan od testiranih je i savetnik Brnabićeve za medije Mladen Bašić. On kaže da je svima uzet bris i da su se svi pridržavali preporuka lekara dok nisu stigli nalazi.
"Radili smo od kuće, telefonom, svi, ukujučujući i predsednicu Vlade. Tek nakon što su rezultati pokazali da nismo inficirani koronom, vratili smo se na posao", navodi Bašić.
U izolaciji do dobijanja rezultata bila je i premijerka, koja se odmah nakon dobrih vesti, pojavila na kriznom štabu u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
I svi iz Ministarstva zaštite životne sredine koji su bili u kontaktu s Blažićem su poslati u izolaciju, a sam ministar Goran Trivan samo je telefonski kontaktirao s Blažićem i svima ostalima s kojima je državni sekretar kontaktirao lično.
Branislav Blažić je trenutno hospitalizovan na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva