:

:

TV Most

Foto: Profimedia

SAD

clock

Novembar 09, 2019   11:19

0

104

Blumberg namerava da postane kandidat demokrata za predsednika SAD

Američki milijarder i nekadašnji gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg poslao je snažan signal da će se kandidovati na predsedničkim izborima, pošto je podneo dokumenta u svojoj izbornoj jedinici u Alabami.

Blumberg je svojom namerom da se kanididuje za nominaciju uzburkao redove Demokratske stranke, iritirajući pristalice nekadašnjeg potpredsednika SAD Džozefa Bajdena. Senatori Elizabet Voren i Berni Sanders optužili su ga da "namerava da kupi najvišu funkciju u zemlji", piše Njujork tajms.

Kako navodi njujorški list, Bulmergov potez ukazuje da je opredelio za neuobičajenu strategiju – preskočiće izborne krugove u Ajovi, Nju Hempširu, Nevadi i Južnoj Karolini i fokusiraće se na veće savezne države.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, Blumbergov portparol Džejson Šehter rekao je da će zvanično objaviti svoju kanididaturu sledeće nedelje.

Uvreženo je mišljenje da je Blumberg zabrinut da trenutni pretendenti za predsedničkog kandadata iz redova Demokratske stranke ne predstavljaju dovoljan izazov aktuelnom predsedniku Donaldu Trampu.

Blumberg ulazi u priličnu gužvu kao jedan od 17 pretendenata koji se nadaju da će biti kandidati demokrata za predsednika SAD.

Izvor: RTS, Njujork tajms, BBC

BlumbergSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva