:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 05, 2022   15:03

0

134

Bocan-Harčenko: Pobeda Vučića umnogome uslovljena njegovim stavom o saradnji sa Rusijom

Pobeda Aleksandra Vučića na izborima je umnogome uslovljena njegovim stavom po pitanju razvoja odnosa sa Rusijom, izjavio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

„Pobeda Aleksandra Vučić i njegove stranke je zaista ubedljiva pobeda i ona je umnogome uslovljena principijelnim, doslednim stavom usmerenim na razvoj odnosa sa Rusijom“, rekao je Bocan-Harčenko za televiziju „Rusija 24“.

Po njegovim rečima, taj stav je orijentisan na nacionalne interese Srbije.
„On je odbio pridruživanje antiruskim sankcijama i mnoge druge korake koje je Zapad pod pritiskom nametao“, konstatovao je ruski ambasador.

Po njegovim rečima, Zapad „zavrće ruke“ Beogradu zbog saradnje sa Moskvom.
„Malo je reći snažan – pritisak je ogroman, bezočan i drzak. To je jednostavno zavrtanje ruku. Naravno, mi, kao i srpsko rukovodstvo, očekujemo da će se taj pritisak nastaviti“, rekao je ambasador.

Srbi razumeju događaje u Buči

Srpskoj strani ne treba objašnjavati šta se u stvari dogodilo u Buči, jer su se slične provokacije Zapada događale i tokom rata u Jugoslaviji, rekao je ambasador.

„Zašto ovde ne treba objašnjavati ili sumnjati u razumevanje onoga što se zaista događalo u Buči? Zato što su se isti scenariji, isto varvarstvo više puta dešavali u Bosni i na Kosovu u političke svrhe. Tako da ovde stanovništvo apsolutno razume provokacije i šta Zapad radi kako bi ih organizovao, kakvi se ciljevi slede“, ocenio je ruski ambasador.

Ukrajinska provokacija u Buči

Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.

Izvor: Sputnik.rs

Bocan HarčenkoVučićizboripobedaUkrajinaBuči
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva