:

:

TV Most

Foto: Vikipedija

clock

Maj 16, 2022   15:59

0

63

Bojan Kostić iz Sočanice istrčao Beogradski maraton

Na jubilarnom 35. Beogradskom maratonu, među takmičarima iz 70 zemalja, učestvovala su i četiri mladića iz Leposavića, kao i jedan iz obližnje Sočanice.

Kako je navedeno na Fejsbuk stanici "Leposavić portal", Bojan Kostić iz Sočanice uspeo je da istrči 42 km i uspešno završi Beogradski maraton, za šta nije potrebna samo dobra fizička spremnost, već jak karakter i mentalni sklop, kako bi se trka privela kraju.

"Neočikivano visoke temperature posebno u poslednjih sat vremena, koje su nas zadesile na jučerašnjem maratonu, uticale su na težinu same trke. Pripremao sam se za ovu trku više od godinu dana i odustajanje nije bilo opcija. S obzirom na to da mi je ovo prvi maraton, izuzetno sam ponosan na postignuto vreme od 4 sata i 28 minuta. Želeo bih da se zahvalim svom medijskom sponzoru stranici 'Slatinski pravac', mojoj porodici i prijateljima na nesebičnoj podršci kako za vreme priprema tako i na samom maratonu", rekao je Kostić za Leposavić portal.

Kostić je dodao da je do sada pretrčao četiri polumaratona, od kojih je jedan bio u Sočanici, koji je pre dve godine organizovao samoinicijativno sa prijateljima.

Bane Nešović, Nikola Arsenijević, Danijel Tošković, Vladimir Trboljevac iz Leposavića istrčali su juče u Beogradu trku polumaratona.

Nešović, kome je to bio četvrti istrčani polumaraton, rekao je da se dugo spremao i da trka nije bila laka, ali je uspeo da istrči u očekivanom vremenu.

Beogradski maraton, 35. po redu, održan je pod sloganom "Prijateljstvo na duge staze", a učešće je uzelo 6.700 takmičara iz 70 zemalja sveta.

Izvor: Kosovo onlajn

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva