:

:

TV Most

clock

Mart 18, 2022   20:58

0

169

Bojko Borisov pušten iz pritvora: Bilo je brutalno i gadno, vratili smo se komunizmu

Lider stranke GERB i bivši premijer Bugarske Bojko Borisov pušten je na slobodu nepuna 24 sata nakon privođenja u sklopu istrage o navodnim ucenama koje datiraju iz perioda od 2014. do 2019. godine. Protiv Borisova do sada nije podignuta optužnica.

 

"Bilo je brutalno i gadno, vratili smo se komunizmu", rekao je Borisov nakon izlaska iz pritvora.

Istakao je da nije optužen i da je njegova kuća pretresena, ali da ništa nije pronađeno. Kaže da za 24 sata nijedan policajac nije došao da ga sasluša.

Borisov je naveo da je priveden zbog slučaja o kojem je ispitivan u decembru, dok njegov advokat Menko Menkov tvrdi da je reč o "apsolutno nezakonitim radnjama".

Menkov je ranije rekao i da je njegov klinejt prošlu noć presedeo na klupi. 

Osim Bojka Borisova, na slobodu su pušteni i bivši ministar finansija Vladislav Goranov i medijska savetnica partije GERB Sevdalina Arnaudova, koji su takođe pritvoreni u četvrtak.

Decenijski boravak na vlasti Bojka Borisova okončan je prošlog proleća kada je izgubio na izborima koji su pokazali nezadovoljstvo naroda zbog korupcije.

Nova koalicija koja je preuzela vlast u decembru obećala je da će imati nultu toleranciju prema korupciji u Bugarskoj, koja se u Evropskoj uniji rangira kao najkorumpiranija zemlja, prema organizaciji "Transparensi Internešenal".

Izvor: RTS

Bojko BorisovBugarska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva