:

:

TV Most

Foto: ukrinform.net

clock

Jun 23, 2022   21:09

0

79

Borelj: Narod Ukrajine pripada evropskoj porodici

Šef diplomatije EU, Žosep Boelj i ministar spoljnih poslova Ukrajine, Dmitro Kuleba, u zajedničkoj video poruci, čestitali su Ukrajini i njenim građanima dodeljivanje statusa zemlje kandidata za članstvo u EU.

 

Žosep Borelj je na svom Tviter nalogu, uz ovu video poruku, poručio da će ”Ukrajina podediti” i da će ”Evropa pobediti”.

”Danas je početak dugačkog puta koji ćemo ići zajedno. Ukrajinski narod pripada evropskoj porodici, Budućost Ukrajine je u EU. Zajedno podržavamo mir”, napisao je Borelj.

Kandidatura Ukrajine za članstvo u EU istorijski trenutak

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozdravio je danas potez Evropske unije da prihvati njegovu zemlju za kandidata za članstvo i nazvao to jedinstvenim i istorijskim trenutkom u odnosima sa 27-članim blokom.

"Budućnost Ukrajine je u EU", napisao je on na Tviteru, preneo je Rojters.

Lideri EU 27 na samitu u Briselu nakon višečasovne debate odlučili su da podrže preporuke Evropske komisije za dodeljivanje kandidatskog satatusa Ukrajini i Moldaviji, objavio je predsednik Evropskog saveta, Šarl Mišel na Tviteru

"U pitanju je istorijski trenutak. Ovo je ključni korak na vašem putu ka EU. Čestitam Volodomiru Zelenskom i Maji Sandu kao i narodu Ukrajine i Moldavije. Imamo zajedničku budućost", pourčio je Mišel.

Izvor: T a n j u g

UkrajinaEUŽozep BoreljVolodimir Zelenski
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva