:

:

TV Most

clock

Mart 07, 2019   14:28

0

261

Borisov: Turski tok ključan za Srbiju

Turski tok ima ključni značaj za Srbiju i njen privredni razvoj, izjavio je danas potpredsedenik Vlade Rusije Jurij Borisov i naglasio da izgradnja magistralnog gasovoda kroz Srbiju ne zavisi samo od Rusije, već i od Mađarske i Bugarske.

„Imamo mapu puta, ali ne zavisi sve od Rusije. Smatramo da će izgradnja gasovoda imati ključni značaj za Srbiju i da će podići njenu energentsku konkuretnost“, rekao je Borisov novinarima posle sastanka Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Srbije i Rusije, kojim je predsedavao sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Borisov je odgovarajući na pitanje novinara kako se odvija saradnja oko Turskog toka i da li će gasovod proći kroz Srbiju, naveo da je od Dačića dobio uveravanja da je Srbija preduzela sve korake kako bi počela realizacija tog projekta.

Naveo je i da su predsednici vlada Mađarske i Bugarske, Viktor Orban i Bojko Borisov, zainteresovani da Turski tok prođe kroz Srbiju, od bugarske do mađarske granice.

Izvor: Танјуг

Borisovturski tokSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva