:

:

TV Most

clock

Februar 04, 2021   22:25

0

183

Brnabić: Ekonomska mera važna za veru građana u zemlju

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je nova ekonomska mera države pomoći građanima važna kako bi ljudi verovali u svoju zemlju.

"Povećali smo penzije, minmimalac i sve će to uticati na potrošnju. Izdvojili smo rekordni novac za kapitalne investicije - 5,5 odsto. dovodimo nove investicije, imaćemo otvaranje novih pogona, poput investitora iz Nemačke, Japana, Kine, a postavićemo i nove kamene temeljce", rekla je Brnabić za RTS.

Govoreći o restrukturiranju javnih preduzeća, Brnabić je kazala da je ona dugo odlagana ali da će je biti, kao i da je zbog toga postignut novi aranžman sa MMF-om, a da je EBRD uradio analizu javnih preduzeća, a Ministarstvo privrede Strategiju upravljanja.

Upitana da prokomentariše sukob Telenora i Telekoma sa SBB-om, Brnabić kaže da on nema veze sa slobodom medija, kako neki pokušavaju da ga predstave, već da se radi o tržištu telekominikacija.

"Pisali su mi iz Telenora da su ugroženi napadom konkurencije koja koristi svoje medije da ostvari svoju poziciju. To pitanje je pitanje tržištava telekomunikacija, ne slobode medija. Junajted grupa se trudi da koristi svoje medije da sačuva svoju poziciju. Ne mesaam se u tržišne utakmice", rekla je Brnabić.

Premijerka je istakla da će se boriti, odnosno objašnjavati te stvari onome kome treba, kako evropske integracije ne bi bile otežane zbog spora, koji je pitanje tržišta komunikacija.

Izvor: Танјуг

Brnabićekonomija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva