:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 17, 2023   21:42

0

73

Brnabić: Na 50 odsto obrađenih uzoraka naša lista ima 47,1 odsto glasova

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da na osnovu 50 odsto obrađenih uzoraka lista "Srbija ne sme da stane" ima 47,1 odsto glasova i sama više od 125 mandata u Skupštini Srbije.

Kako je rekla lista "Srbija protiv nasilja" ima 23 odsto glasova.

Lista oko SPS-a 6,7 odsto, a koalicija NADA 4,9 odsto.

Lista koju je predvodio dr Branimir Nestorović,  ''Mi - glas iz naroda'', osvojila je 4,6 odsto, dok je Lista "Nacionalno okupljanje", koalicija Dveri i Zavetnika između 2,9 i 3 odsto.

Ona je istakla da će na osnovu tog uzorka SNS sama imati više od 125 mesta u Skupštini Srbije, odnosno 131 poslaničko mesto u parlamentu Srbije i dodala da za tačan broj treba sačekati da brojanje glasova bude završeno.

"Što se tiče Beograda, ti rezultati su tek počeli da pristižu i svesna sam da opozicija ima plan da tu proglasi pobedu, iako još nisu ni prebrojani glasovi", rekla je Brnabić.

"Dobrodošli na slavlje", rekla je Brnabić na početku konferencije za medije.

Ona je kazala i da će se narednih dana više govoriti o periodu pre izbora, kao i samom izbornom danu, odnosno o tome kako su se širile neistine, insinuacije, laži i sve ostalo, sa ciljem da se kreira atmosfera za izazivanje haosa i panike.

"Pokušavali smo da objasnimo ljudima poštujući izbornu tišinu o kakvim je lažima reč od 'sa kumom na glasanje', da je u Blacu delio novac glasačima, da je krenuo bugarski voz, gde su sami postavljali automobile i pokušavali da izazovu paniku", rekla je ona.

Kako je istakla radilo se o klasičnim lažnim vestima, brutalnim lažima i neistinama koje su lako proverljive.

"Opozicija je imala 80 odsto kontrolora. Bilo je puno laži do Beogradske arene, što je tek glupost neviđenih razmera, jer ti ljudi nisu u biračkom spisku. O tome ćemo ovih dana", rekla je ona.

Dodala je da je jedina nepravilnost bio incident u Odžacima i zahvalila se MUP-u jer su reagovali brzo.

"Da ne pričam o tome sa čim smo se kao stranka suočavali u vreme izborne tišine čak i na sam dan izbora. Bukvalno tri dana uključujući i izborni", rekla je Brnabić.

Izvor: T a n j u g, TV Most

Ana BrnabićSNSizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva