:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 19, 2018   19:15

0

246

Brnabić o dijalogu, otvaranju poglavlja, medijima...

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će se Beograd i Priština postići kompromis u vezi s normalizacijom odnosa.

Ona je to rekla odgovarajući na pitanja u Centru za evropsku politiku (EPC) u Briselu.

„Moramo i ja ću uložiti mnogo više vremena i energije u izgradnju naših odnosa sa Albancima koji žive na Kosovu. Mislim da će takav kompromis doprineti obostranom ulaganju. Taj kompromis bi doprineo ne samo normalizaciji odnosa Beograda i Prištine već i Srba i Albanaca“, rekla je Brnabić.

Upitana da prokomentariše otvaranje poglavlja, ona je rekla da Srbija treba više da se potrudi.

„Moramo to da shvatimo i da ubrzamo reforme, kao što moramo da razumemo zbog čega EU tako radi. Na nama je da dokažemo da mislimo ono što kažemo, da sprovodimo reforme, pre svega zbog nas, jer mi želimo da postanemo deo tog kluba. Moramo da sprovodimo reforme zbog nas samih. Što ih pre sprovedemo, ljudi u Srbiji će biti bolje“, rekla je Brnabić.

Kada se radi o medijima Brnabić je rekla da se širom sveta vode brojne debate o slobodi medija i da li država treba da bude u medijima i finansira ih ili ne.

„Na ta pitanja treba da se odgovori medijskom strategijom. U poslednjih šest meseci lično sam se sretala sa predstavnicima medija, kada smo odlučili da radna grupa radi direktno sa mojim kabinetom. Konačno imamo nacrt medijske strategije i idemo dalje sa tim“, rekla je Brnabić.

Izvor: Танјуг

BrnabićKosovoDijalogEUMediji
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva