:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 04, 2023   12:41

0

128

Brnabić sa evropskim zvaničnicima o miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i evropskim integracijama

Premijerka Srbije Ana Brnabić započela je današnju posetu Briselu sastankom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, sa kojim je, kako je navela, razgovarala o značaju evropskih integracija, očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i prevazilaženju svih izazova na evropskom putu Srbije.

"Današnju posetu Briselu počinjem sastankom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom o značaju evropskih integracija, očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i prevazilaženju svih izazova na evropskom putu Srbije", navela je Brnabić na Tviteru. 

Premijerka Srbije se danas sastala i sa Oliverom Varheljijem, komesarom EU za susedsku politiku i proširenje sa kojim je ragovarala o međusobnoj saradnji i projektu Digitalna Evropa.

"Konstruktivan razgovor sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem. Pričali smo o projektima koji utiču na napredak i ekonomski razvoj našeg regiona, značaju međusobne saradnje, kao i o velikom, perspektivnom programu Digitalna Evropa", napisala je premijetka na Tviteru.

Premijerka Srbije Ana Brnabić susrela se danas u Briselu sa komesarom Evropske unije za ekonomiju Paolom Đentilonijem sa kojim je, kako je navela, razmenila mišljenja o makroekonomskoj situaciji u Evropi i uticaju na Srbiju. 

"Susret sa komesarom Evropske unije za ekonomiju Paolom Đentilonijem i razmena mišljenja o makroekonomskoj situaciji u Evropi i uticaju na Srbiju. Razgovarali smo i o našem ekonomskom napretku i kapitalnim projektima koje sprovodimo", navela je Brnabić na Tviteru. 

Brnabić će učestvovati danas u Briselu na panel diskusiji, koju organizuje medijska platforma "Euraktiv Srbija", na temu "DA, ALI…: Vizija budućnosti Srbije u Evropskoj uniji". 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Briselu sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen sa kojom je razgovarala o deesklalaciji nasilja na Kosovu, kao i o planu razvoja Zapadnog Balkana i značaju integracije Srbije u EU.

Foto: T a n j u g

"Sastanak sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i razgovor o aktuelnim temama - sagledavanje mehanizama za deeskalaciju nasilja na KiM, plan razvoja za Zapadni Balkan kao i značaj produbljene integracije Republike Srbije u Evropsku uniju", napisala je Brnabić na Tviteru.

17:16 - Fon der Lajen posle sastanka sa Brnabić: EK podržava rad Srbije na pristupanju Evropskoj uniji

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen saopštila je da je danas imala dobar sastanak sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, istučući da EK podržava rad Srbije na pristupanju Evropskoj uniji.

"Naš novi plan rasta će pomoći ubrzanju reformi, povećanju investicija Evropske unije i približiće vas jedinstvenom tržištu", napisala je Fon der Lajen na Tviteru.

Navela je da je sa Brnabićevom razgovarala i o značaju normalizacije odnosa sa Prištinom.

Izvor: TV Most

Ana BrnabićEUŠarl MišelOliver VarheljiFon der Lajen
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva