:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 02, 2024   17:04

0

28

Brnabić sa ministarkom spoljnih poslova Esvatinija: Nema otvorenih pitanja

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić i ministarka spoljnih poslova i međunarodne saradnje Kraljevine Esvatini Folila Šakantu saglasile su se u razgovoru u Beogradu da u političkim odnosima dve zemlje nema otvorenih pitanja i da ih karakteriše višedecenijsko prijateljstvo. 

 

Kako je saopšteno iz Narodne skupštine, sagovornice su se saglasile i da je parlamentarna saradnja važan segment u kojem odnosi mogu biti osnaženi i intenzivirani i izrazile su spremnost za njen dalji razvoj. 

Konstatovano je da postoje potencijali za unapređenje saradnje u oblastima poput ekonomije, poljoprivrede i IKT.

Brnabić je obavestila Šakantu da će i u aktuelnom sazivu Narodne skupštine Srbije biti oformljena poslanička grupa prijateljstva sa Kraljevinom Esvatini. 

Ona je rekla da joj je drago što za program „Svet u Srbiji“ veliki broj studenata iz Esvatinija pokazuje zainteresovanost i studira u Srbiji i da će Srbija nastaviti da pruža podršku na taj način.

Takođe, Brnabić je izjavila da će Srbija u susret specijalizovanoj izložbi EKSPO 2027 u Beogradu pružiti svu pomoć kako bi Esvatini bio predstavljen na najbolji mogući način.

Šakantu je čestitala predsednici Parlamenta stupanje na novu dužnost i istakla da je ohrabrujuće to što je sve više žena koje postaju donosioci odluka. Ona je uputila poziv Brnabić da poseti Esvatini.

Izvor: T a n j u g; foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva