:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 13, 2020   12:43

0

124

Brnabić se sastala sa senatorom Francuske

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa francuskim senatorom Olivijeom Kadikom o nastavku privredne saradnje dve zemlje, projektima čija se realizacija očekuje u narednom periodu, kao i o trenutnoj situaciji izazvanoj korona virusom i posledicama koje će imati na sektor ekonomije.

Brnabić je upoznala senatora Kadika sa ekonomskim merama koje će vlada primeniti kako bi se ublažili negativni efekti na srpsku ekonomiju, poput izdvajanja dodatnih 24 milijardi dinara za kapitalne investicije i naglasila da je posebno značajno da se izgradnja velikih infrastrukturnih projektata neće odlagati.

S obzirom na to da Srbija i Francuska vode veoma intenzivan politički dijalog i imaju razvijene bilateralne odnose, sagovornici su se složili da postoji prostor za intenzivniju privrednu i parlamentarnu saradnju. Očekuje se dalje povećanje vrednosti trgovinske razmene i rast francuskih investicija, prvenstveno u oblasti infrastrukture, energetike, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Francuski senator boravi u Beogradu u mesecu Frankofonije, a Srbija je pridruženi član Međunarodne organizacije Frankofonije, koja ove godine obeležava 50. godišnjicu od osnivanja.

Izvor: Saopštenje

BrnabićOlivije Kadik
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva