:

:

TV Most

clock

Jul 04, 2019   18:00

0

168

Brnabić: Sveobuhvatno partnerstvo sa Kinom

Premijerka Ana Brnabić istakla je u razgovoru sa potpredsednikom kineske Nacionalne komisije za razvoj i reforme Ning Đidžeom da su politički odnosi dve države dostigli najvišu tačku razvoja u svojoj istoriji kroz visok nivo saradnje u svim oblastima.

Brnabićeva je odnose dve zemlje okarakterisala kao sveobuhvatno strateško partnerstvo, a Kinu kao prijateljsku zemlju i najvažnijeg ekonomskog partnera na azijskom kontinentu, saopštila je Vlada Srbije.

Navela je da Srbija poseban značaj pridaje projektnoj saradnji sa Kinom, kao i da očekuje dalje angažovanje kineskih kompanija u Srbiji, na postojećim i novim projektima.

Ning je Brnabićevoj preneo pozdrave predsednika i premijera Kine, Si Đinpinga i Li Kećanga, ističući da veliku ulogu u odnosima dve države predstavljaju upravo prijateljski odnosi naših zvaničnika i dva naroda.

Istakao je da je Srbija zemlja lider u regionu Centralne i Istočne Evrope po broju realizovanih i ugovorenih projekata sa Kinom, na bilateralnoj osnovi, kao i kroz mehanizam saradnje Kina-CIEZ i izrazio zadovoljstvo zbog aktivnog učešća Srbije u mehanizmu "17+1".

Sagovornici su zaključili da je mehanizam Kina-CIEZ otvorio novu perspektivu za bilateralnu saradnju država, pre svega, na polju infrastrukture kroz izgradnju saobraćajne mreže, ocenjujući da je za Srbiju važno to što je Beograd dobio mogućnost da bude Centar za saobraćaj i infrastrukturu ovog mehanizma.

Izvor: RTS

BrnabićKinaNing
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva