:

:

TV Most

clock

Maj 11, 2022   12:54

0

101

Brnabić u radnoj poseti Ujednjenim Arapskim Emiratima

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić boraviće u jednodnodnevnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u četvrtak 12. maja, tokom koje će se u Dubaiu sastati sa šeikom Maktum bin Muhamed Al Maktumom, potpredsednikom Vlade, ministrom finansija UAE i zamenikom vladara Dubaija.

Tokom posete, premijerka će potpisati Memorandum o razumevanju o razmeni iskustava o razvoju i modernizaciji vlade, koji predstavlja važan iskorak u bliskim bilateralnim odnosima Srbije i UAE. Obe države inovacije vide kao jedan od strateških prioriteta, a potpisivanje memoranduma predviđa partnerske projekte iz oblasti veštačke inteligencije, eUprave, digitalne ekonomije, kreativnih industrija i nauke, saopštili su iz kabineta predsednice Vlade Srbije.

Sa zvaničnicima UAE, Brnabić će razgovarati o daljoj saradnji, kao i o iskustvima nakon nedavno završenog najvećeg svetskog događaja, Svetske izložbe u Dubaiju (EXPO Dubai).

Tokom posete, premijerka će se sastati i sa Muhamedom bin Abdualhom Al Karkavijem, ministrom za kabinetske poslove, Uhud Halfan Al Rumi, državnom ministarkom za razvoj Vlade, i Omarom bin Sultanom Al Ulama, državnim ministrom za veštačku inteligenciju i digitalnu ekonomiju.

Izvor: T a n j u g

BrnabićUAE

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva