:

:

TV Most

clock

Jul 11, 2021   11:35

0

36

Brnabić: U vezi Crne Gore važna regionalna saradnja i položaj Srba

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari Crne Gore i istakla da nju, što se tiče te zemlje, interesuju samo regionalna saradnja i položaj Srba.

Brnabić je na TV Prva, a pojašnjavajući svoju izjavu da ju je poruka Dritana Abazovića koji nije zadovoljan izjavama iz Beograda, prvo nasmejala, pa rastužila, kazala da su izjave poput njegove takve da nema šta da se na njih kaže, pogotovu kada se uzme u obzir šta je sve Crna Gora uradila protiv interesa Srbije.

U tom smislu, Brnabić je podsetila da je Podgorica usvojila rezoluciju o Srebrenici i to 26 godina nakon zločina, kao i da su donirali vakcine takozvanoj kosovskoj vojsci.

"Nije problem da donirate Prištini, i mi smo donirali PCR testove kada u međunarodnoj zajednici niko nije setio Prištine, ali problem je da donirate 400 vakcina i to takozvanoj vojsci Kosova jer to predstavlja samo šamar Srbiji", rekla je ona.

Brnabić navodi da su iz Crne Gore proterali ambasadora Srbije i to zbog nečega što je rekao, a što se uči u udžbenicima, kao i da ta odluka još nije povučena, kao i da svake godine crnogorski zvaničnici zajedno sa Hrvatskom slave "Oluju".

"Priznali ste nezavisnost autonomne pokrajine Srbije i uz sve to imate obraz da kažete da vam se ne sviđaju neke izjave naših zvaničnika. Prvo, mi smo suverena država, možemo da pricamo sta hoćemo, a drugo kada smo se mi mešali u unutrašnje stvari Crne Gore", upitala je premijerka.

Poručila je crnogorskim zvaničnicima da ako oni misle da uz pad BDP nemaju preča posla nego da se bave Srbijom, ona ima drugog posla koji mora da obavlja u interesu građana Srbije.

"U vezi Crne Gore interesuje me regionalna saradnja i položaj Srba u Crnoj Gori", kaže premijerka.

Kako navodi, posle svega što su uradili pomislila je prvo da Abazović hoće da se našali, da spusti tenzije, ali onda je shvatila da je ozbiljan i tada joj je došlo samo da zaplače.

"Ali, i za regionalnu saradnju zdravije je smejati se", kazala je ona.

Izvor: Танјуг

BrnabićCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?