:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 07, 2023   7:06

0

83

Brnabić: Vučićev jedini ,,zločin" je to što se izborio za KiM

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je ,,jedini zločin" predsednika Srbije Aleksandra Vučića to što se izborio da KiM ponovo bude na agendi svetskih sila.

 

Brnabić je to rekla reagujući na navode predsednice Evropskog pokreta Srba sa KiM i savetnice u vladi privremenih prištinskih institucija Rade Trajković da, kako je Trajković rekla, "Vučić od Amerikanaca traži aboliciju za sebe i svoju porodicu u zamenu za prihvatanje sporazuma".

,,Vi ste, Trajković Rado, najveća sramota našeg naroda. Ne postoji veća. Tačka. Konkurencija je ovih dana oštra, ali teško ko može da Vas stigne. Aleksandar Vučić se izborio, kada je već sve bilo gotovo, da KiM ponovo bude na agendi svetskih sila. Sam se izborio za to. To je njegov zločin?", napisala je Brnabić na Tviteru u objavi, uz koju je podelila link ka članku lista Danas koji je objavio intervju sa Trajković.

Brnabić ističe da, ako je iznošenje istine vređanje, onda ona vređa Radu Trajković. 

,,Samo ne mogu da se setim kad sam je pre vređala - kad je lagala da je Aleksandar Vučić čedo ruske politike, ili da ga je ,,zapad" doveo da prizna Kosovo? Vama svaka čast kakve sve gluposti promovišete. #DanielSmith", napisala je Brnabić, misleći na intervju da Danijelom Smitom objavljenom u dnevnom listu "Danas".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je kao lažne navode koje je iznela Trajković.

,,Danas" je 1. februara objavio intervju sa navodnim britanskim stručnjakom za međunarodne odnose i bezbednost sa fokusom na Zapadni Balkan, pod naslovom ..Daniel Smit: Vučić mora da shvati da priznanje nezavisnosti Kosova nije stvar kompromisa, već priznanje realnosti".

,,Danas" je kasnije objavio izvinjenje čitaocima u kojem je objasnio da je ,,Daniel Smith" osoba koja se lažno predstavlja na društvenoj mreži Tviter.

Izvor: T a n j u g 7 Instagram ; foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva