:

:

TV Most

clock

Mart 05, 2019   13:01

0

231

Brnabić: Zakon o poreklu imovine ove godine

Zakon o poreklu imovine trebalo bi da bude usvojen ove godine, rekla je danas predsednica vlade Ana Brnabić i istakla da još nije precizirano na koji način će se sankcionisati nelegalno stečena imovina.

Brnabić je novinarima u Beogradu, upitana da li će u zakonu biti i odredba po kojoj će se nelegalno stečena imovina oporezivati sa 75 odsto, rekla da će odrebe zakona tek biti precizirane tokom javne rasprave.

"Postoje dva gledišta - da se oporezuje imovina za koju ne možete da dokažete odakle vam ili da bude krivične odgovornosti", rekla je premijerka.

Ona je navela da bi lično volela da je zakon i ranije usvojen, budući da je veoma važan za Srbiju, kako bismo "prestali da licitiramo ko je korumpiran, a ko ne", jer je to jedna od stvari koja doprinosi nezdravoj atmosferi u društvu.

"Ima ljudi koji su ušli u politiku sa jednim stanom i posle četiri godine izašli sa 500 miliona evra, ima onih koji su sa jednim stanom ušli i izašli samo sa jednim stanom, a jednako se priča da su korumpirani", rekla je Brnabić.

Predsednica valde je istakla i da je za transformaciju ekonomije i društva važno da postoji taj zakon, kako bi svako dokazao poreklo svoje imovine.

Izvor: TAНЈУГ

brnabićimovinaporez
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva