:

:

TV Most

clock

Decembar 16, 2022   17:29

0

117

Brojna saučešća povodom smrti Siniše Mihajlovića

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici i poštovaocima legendarnog srpskog fudbalera Siniše Mihajlovića, u kojem je naveo da ga je izuzetno pogodila vest o njegovoj smrti i ocenio da će Mihajlovićev stil igre ostati trajna inspiracija i uzor generacijama mladih fudbalera.

"Izuzetno me je pogodila vest o smrti Siniše Mihajlovića, legende našeg i evropskog fudbala i patriote koji je svom snagom voleo Srbiju", naveo je Vučić u telegramu saučešća. 

Vučić je naglasio da će način na koji je Mihajlović shvatao i igrao fudbal, "u koji je utkao ceo život kao igrač i trener", ostati upamćen po njegovom jedinstvenom talentu i temperamentu. 

"Mihin pečat u sportu obojen je strašću koju je ostavljao na terenu, kao i iskrenom emocijom koju nikada nije skrivao ni kada je pobeđivao, ni kada je gubio. Igra i borbenost kojima je vinuo 'Zvezdu' do svetskog vrha, čime je obeležio deo najsvetlije istorije ovog tima i srpskog fudbala, odavno su ušli u anale fudbalskog sporta", naglasio je Vučić.

Kako je dodao, "malo je reči kojima bi mogle da se opišu njegove majstorske bravure na terenu, a pamtimo ih svi, kao i vanserijske golove kojima je izazivao oduševljenje i koje je uvek posvećivao svom timu, porodici i državi, ponosno i iskreno, kao što je i igrao", navodii se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika Republike. 

"Tako se nosio i sa strašnom bolešću – borbeno i uzdignute glave, sa nesalomivim duhom, kakav je imao i na terenu. Bio je vrhunski sportista kojeg su poštovali i saigrači i protivnici, a Mihin stil igre ostaće trajna inspiracija i uzor generacijama mladih fudbalera. Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima Siniše Mihajlovića. Neka počiva u miru“, navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je danas posle duge i teške bolesti u bolnici u Rimu.

Dačić: Odlazak Siniše Mihajlovića je neizmeran gubitak

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izrazio je najdublje saučešće povodom odlaska Siniše Mihajlovića, našeg proslavljenog fudbalera i trenera.

„Nadao sam se, kao i svi mi u Srbiji i svetu da će veliki Siniša Mihajlović pobediti i u ovoj najvažnijoj bici. Njegov odlazak je neizmeran gubitak za njegovu porodicu i milione njegovih poštovalaca koji pamte njegov igrački genije. Miha je donosio najveću radost gde god je igrao i radio kao trener, a najveću u Srbiji koju je voleo iznad svega. Pamtićemo njegovu fudbalsku umetnost i njegov vedar duh, a najviše njegov odnos prema zemlji iz koje je potekao i uvek joj se vraćao. Napustio nas je veliki šampion, borac i patriota, dužni smo da ga pamtimo kao jednog od najvećih fudbalera koje je Srbija ikad imala“, navodi se u saučešću Ivice Dačića.

Saučešće Dodika: Siniša Mihajlović obeležio istoriju srpskog fudbala

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas telegram saučešća porodici Mihajlović povodom smrti proslavljenog srpskog fudbalera Siniše Mihajlovića.

"Veoma me potresla vest o smrti Siniše Mihajlovića, jednog od najvećih srpskih fudbalskih imena. Siniša Mihajlović obeležio je istoriju srpskog fudbala i kao igrač i kao trener", naveo je Dodik u telegramu saučešća.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika RS, Dodik je naveo da je smrt Mihajlovića veliki gubitak za porodicu, ali i za sve njegove poštovaoce "jer smo izgubili izuzetnog čoveka, profesionalca i fudbalskog stručnjaka".

"U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća i saosećanja, poručio je Dodik.

Brnabić: Mihajlović će ostati upamćen po lavovskoj borbi i istrajnosti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je danas telegram saučešća porodici preminulog fudbalera Siniše Mihajlovića, u kojem je poručila da će Mihajlović biti upamćen "po lavovskoj borbi i istrajnosti koja ga je, uz vanredne sportske veštine, krasila i učinila primerom svim budućim generacijama".

"Napustila nas je legenda srpskog i svetskog fudbala. Siniša Mihajlović ostavio je za sobom neizbrisiv trag kako svojim uspesima na terenu, tako i svim aktivnostima van njega", navela je Brnabić u telegramu saučešće.

Ona je porodici Mihajlovića u svoje ime, i u ime svih članova Vlade Srbije, uputila izraze najdubljeg saučešća, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima. 

"Večno ćemo biti zahvalni na svoj radosti koju nam je kao fudbaler doneo, kako u klubovima u kojima je nastupao tako i za reprezentacije u kojima je igrao. Ostaće upamćen i po lavovskoj borbi i istrajnosti, koja ga je, uz vanredne sportske veštine, krasila i učinila primerom svim budućim generacijama", poručila je Brnabić. 

Gajić: Siniša bio veliki humanitarac, pravi patriota i sportski ambasador Srbije

Ministar sporta Zoran Gajić oprostio se od legendardnog srpskog trenera i fudbalera Siniše Mihajlovića da je on bio divan suprug i otac, veliki humanitarac, pravi patriota i sportski ambasador naše zemlje.

"Sa tugom i nevericom sam kao i cela Srbija primio vest o odlasku jednog od najboljih fudbalera i sportista koje je Srbija imala. Simbol najvećih uspeha srpskog klupskog fudbala devedesetih, strastveni igrač reprezentacije, zvezda u Italiji, trener posebnog šmeka, znanja i autoriteta. Sve to bio je naš Siniša, ali i mnogo više i vrednije od toga - divan suprug i otac, veliki humanitarac, pravi patriota i sportski ambasador naše zemlje", naveo je Gajić, saopštilo je Ministarstvo sporta.

Patrijarh Porfirije uputio saučešće povodom smrti Siniše Mihajlovića

Patrijarh srpski Porfirije uputio je danas saučešće povodom smrti proslavljenog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića.

"Sa velikim bolom u srcu primio sam tužnu vest da se danas u Gospodu upokojio naš proslavljeni fudbalski virtuoz, čarobni, temperamentni trener mnogih znamenitih klubova i selektor reprezentacije Srbije, ali pre i iznad svega, veliki čovek Siniša Mihajlović," naveo je Porfirije, a prenela Informativna služba Srpske Pravoslavne Crkve.

Dodao je da upućuje iskreno saučešće porodici zajedno sa milionima ljudi na Balkanu i Apeninima "kojima je Siniša donosio radost" i da se moli Gospodu Isusu Hristu "da dušu njegovu nastani tamo gde nema ni tuge, ni bolesti, ni žalosti, nego gde je život večni".

"Večan ti spomen, brate naš Siniša! Bog dušu neka ti prosti i podari rajsko naselje," zaključuje se u saučešću.

Žiofre: Legendarnim slobodnim udarcima Mihajlović ostvario snove mnogih u svetu

Ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre oprostio se večeras na Tviteru od srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića, navodeći da je Mihajlović svojim "legendarnim slobodnim udarcima" ispunio san mnogih fudbalskih navijača, kako u Srbiji i Italiji, tako i u celom svetu.  

"Hrabro ste se borili protiv leukemije, ali ne može se dobiti svaka utakmica. Arivederči", poručio je Žiofre. 

Mijatović se oprostio od Mihajlovića

Bivši reprezentativac naše zemlje Predrag Mijatović oprostio se od Siniše Mihajlovića rečima da ga je napustio veliki drug, prijatelj i saigrač.

"Nažalost primio sam danas tužnu vest da je Siniša preminuo. On je bio veliki drug, prijatelj, saigrač, divno jedno stvorenje, pravi prijatelj. Igrali smo zajedno u reprezentaciji, a posle smo se lesto družili i pričali o svemu", rekao je Mijatović za T a n j u g.

On je podsetio da Mihajlović pre nešto više od tri godine saznao da ima leukemiju.

"Verovao sam da ako postoji neka osoba, koja može da prevaziđe taj problem uz medicinski tretman onda je to Mihajlović. Siniša je bio borak, bio je jak, imao je karakter, kako na terenu, tako i van njega. Posle prvih tretmana sve je bilo ok. U poslednjih nekoliko meseci smo se čuli, ali se bolest nažalost vratila", dodao je Mijatović.

On je istakao da je verovaro da Mihajlović može da pobedi bolest.

"Dobio sam u poslednjih nekoliko dana informaciju da je situacija kritična i da može da se desi ono najgore. Bez obzira na to, poznavajući Sinišu verovao sam da može da se dogodi čudo. Nažalost čudo se nije dogodilo. To je jako veliki gubitak za sve nas, a najviše za njegovu porodicu.

Život ide dalje, on je verovatno na nekom boljem mestu. On će nas sve zajedno na neki način čuvati", zaključio je Mijatović.

Stojković: Siniša, ostavio si neizbrisiv trag u svetu fudbala

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković oprostio se od Siniše Mihajlovića rečima da je legendarni igrač i trener ostavio neizbrisiv trag u svetu fudbala.

Proslavljeni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je danas u 54. godini posle duge i teške bolesti u bolnici u Rimu. Mihajlović se poslednjih nekoliko godina lečio od leukemije. 

U jednom trenutku njegovo stanje se poboljšalo, a Mihajlović se vratio trenerskom poslu u Bolonji. Međutim, bolest se ponovo vratila, a legendarni srpski fudbaler i trener nije uspeo da dobije najvažniju bitku. 

"Počivaj u miru, Siniša. Ostavio si neizbrisiv trag u svetu fudbala. Pamtiću te kao veliku ljudsku gromadu i kao neko ko je bio primer kako se treba boriti i da nikada ne treba odustajati", napisao je Dragan Stojković na svom Instagramu i najavio da će ići na sahranu Mihajloviću.

FSS: Šampioni ne umiru

Tužna vest za srpski fudbal, region, Evropu i fudbalski svet – preminuo je Siniša Mihajlović, navodi Fudbalski savez Srbije.

"Fudbal je prerano ostao bez njegovog veličanstva, prvaka Evrope i sveta, jednog od najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji fudbala, igrača, trenera i selektora, čoveka koji je ostavio dubok trag u istoriji srpskog i italijanskog fudbala", navode iz FSS-a.

FK Crvena zvezda: Veliki zvezdaš i čovek sa neverovatnim srcem

Sa velikim žaljenjem obaveštavamo zvezdaše da nas je danas napustio legendarni Siniša Mihajlović, navodi fudbalski klub Crvena zvezda u kojem je i igrao legendarni Miha.

"Veliki zvezdaš i čovek sa neverovatnim srcem i snagom preminuo je u 53. godini. Naš klub izražava najdublje saučešće porodici Mihajlović. Neka mu je večna slava", navode u objavi. 

Od Mihajlovića se oprostio i Dragan Džajić, čovek koji je tada golobradog Sinišu doveo u Crvenu zvezdu.

"Bio je vođa, neko ko je na terenu imao autoritet znanja, a van njega poštovanje svih, jer je čvrsto stajao iza svojih uverenja. Jedan je od najzaslužnijih za to što je Zvezda bila prvak Evrope i sveta. Ovo sve izuzetno emotivno doživljavam, jer sam poznavao Mihu od malih nogu. Pamtim ga kao golobradog klinca koji je imao samo jedan fudbalski san, da zaigra za svoju Crvenu zvezdu. Hvala mu za sve", rekao je Džajić. 

FK Partizan: Ostali smo bez velikog čoveka

Fudbalski klub Partizan oprostio se od legendarnog fudbalera Crvene zvezde i reprezentativca Siniše Mihajlovića, koji je preminuo od posledica leukemije.

"Uz veliko poštovanje za legendu jugoslovenskog fudbala i igrača Crvene zvezde, FK Partizan izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima Siniše Mihajlovića i saoseća u trenucima dubokog bola. Fudbalska javnost je ostala bez još jednog velikog čoveka i znalca", saopštili su crno-beli.

FK Vojvodina: Idol jedne generacije

Mihajlović neće biti upamćen samo po svojim golovima, asistencijama i maestralnim fudbalskim potezima, već i kao gospodin u kopačkama, idol jedne generacije, ratobornog karaktera koji je u svima nama uvek budio ponos i želju da makar na dan budemo kao on, ističu iz FK Vojvodine.

"Nepoznati dečak, tršave kose i razorne levice, stigao je tog leta u Novi Sad. U klubu se pričalo da će biti zadovoljni da budu u gornjem delu tabele. Golobradi mladići, predvođeni Sinišom, mislili su drugačije - doneli su drugu titulu u Novi Sad", podsećaju Novosađani.

Siniša, u ime FK Vojvodina i svih vojvodinaša, možemo da ti zahvalimo na svemu što si uradio za naš klub i što si se uvek rado vraćao u naš grad, navedeno je u saopštenju iz Novog Sada.

FIFA se oprostila od Mihajlovića

Predsednik FIFE Đani Infantino i FIFA legende su se večeras u Dohi oprostili od Siniše Mihajlovića.

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino izjavio je danas da ga je duboko potresla vest o smrti Siniše Mihajlovića.

"Duboko me je potresla vest o smrti jednog od najpoznatijih srpskih igrača i trenera Mihajlovića. Svi ćemo pamtiti njegove slobodne udarce. Njegova smrt veliki je gubitak za sve nas. Njegovoj porodici i najmilijima izražavamo saučešće u ovom teškom trenutku", naveo je Infantino, saopštila je FIFA.

Italija se oprašta od Mihe

Od Mihajlovića se oprostila i italijanska prva liga – Serija A.

"Serija A duboko je ožalošćena zbog smrti Siniše Mihajlovića, ikone fudbala i života. Njegova čista klasa kao fudbalera i trenera, njegova snaga i humanost su primer koji ostavlja neizbrisiv trag u italijanskom i svetskom fudbalu", navodi se u objavi na Tviteru.

Oglasila se i Fjorentina, jedan od klubova koje je Mihajlović vodio kao trener.

"Fjorentina oplakuje smrt Siniše Mihajlovića. Uz njegovu porodicu i bližnje smo", stoji u objavi.

Od Mihe se oprostio i Lacio, a predsednik Klaudio Lotito je naveo da je Siniša bio veliki ratnik na terenu i u životu.

"Njegova hrabrost na terenu bila je odmah iza one koju je pokazao pred teškom bolešću, koja ga nikada nije oslabila duhom i tempom. Ovaj borac velikog srca ostavio je neizbrisiv trag u istoriji Lacija, ne samo zbog toga što je bio šampion Italije već i zbog poruke nade koju je nosio do poslednjeg trenutka", poručio je predsednik Lacija.

I Bolonja je uputila poslednji pozdrav Mihajloviću.

"Zbogom, gospodine, zauvek ćeš živeti u našim srcima", navode iz Bolonje.

"Ćao, Siniša", ovim rečima oprostili su se od Mihajlovića iz Sampdorije, a poslednji pozdrav poslao je i Napoli.

Italijanska premijerka: Bio je primer i ohrabrivao mnoge

I premijerka Italije Đorđa Meloni uputila je poslednji pozdrav Mihajloviću.

"Borili ste se kao lav na terenu i u životu. Bili ste primer i ohrabrivali mnoge koji se suočavaju sa bolešću. Opisivali su Vas kao čeličnog čoveka, pokazali ste da imate veliko srce. Vi ste i uvek ćete biti pobednik", navela je Melonijeva.

Manćini: Siniša, borio si se kao lav do poslednjeg trenutka,kao nekada na terenu

Selektor reprezentacije Italije Roberto Manćini oprostio se od prijatelja Siniše Mihajlovića, koji je danas preminuo u bolnici u Rimu, rečima da se legendarni srpski fudbaler i trener borio kao lav do poslednjeg trenutka, prenose italijanski mediji.

"Ovo je dan koji nikada nisam želeo da doživim. Zbogom Siniša, prijatelju. Borio si se kao lav, uvek ćeš ostati uz mene. Ovo je dan koji nikada nisam želeo da doživim, jer sam izgubio prijatelja sa kojim sam delio skoro 30 godina svog života, na terenu i van njega", rekao je Manćini.

Selektor Italije je istakao da je do poslednjeg trenutka verovao da Mihajlović može da pobedi bolest.

"Nije fer da je tako strašna bolest odnela čoveka od 54 godine, koji se borio kao lav do poslednjeg trenutka, kao što je nekada radio na terenu. I upravo tako će Siniša uvek ostati uz mene, čak i ako ga nema, kao što je bio u Đenovi, Rimu i Milanu, kasnije čak i kada je išao različitim putevima", naveo je Manćini.

Manćini i Mihajlović su zajedno igrali u Sampdoriji i Laciju. Srbin je bio pomoćnik Manćiniju na početku trenerske karijere u Interu.

Batistuta i Donaruma se oprostili od Mihajlovića

Legendarni argentinski fudbaler Gabrijel Batistuta oprostio se od legendarnog srpskog igrača i trenera Siniše Mihajlovića, koji je preminuo danas u Rimu.

"Toliko bitaka na terenu. Pozdrav Siniša...", napisao je Batistuta na društvenim mrežama.

Golman Pari Sen Žermena Đanluiđi Donaruma zahvalio je Mihajloviću na podršci tokom zajedničke saradnje u Milanu.

"Oduvek si bio ratnik i znam koliko si se borio. Hvala ti jer si uvek verovao u mene i hvala ti na svemu što si mi rekao onog dana kada smo se upoznali", napisao je golman PSŽ-a.

Toti i Zaneti se oprostili od Mihajlovića

Bivši kapiten Rome Frančesko Toti oprostio se na društvenim mrežama od legendarnog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića, koji je danas preminuo u bolnici u Rimu.

"Ćao prijatelju moj, nedostajaćeš mi", objavio je Toti na Instagramu.

Bivši kapiten Intera Havijer Zaneti objavio je na Instagramu sliku sa Mihajlovićem.

"Bio si izvanredan prijatelj, pratilac, čovek, borac. Tvoja snaga, tvoja iskrenost i tvoj način na koji si jednostavno Siniša bili su primer svima, svaki dan. Ogroman bol, nema reči. Veliki zagrljaj porodici i voljenima. Siniša, počivaj u miru. Šaljem najjači mogući zagrljaj njegovoj porodici. U ovom momentu koji je veoma težak za sve nas. Siniša će zauvek biti sa nama", napisao je Zaneti.

Izvor: T a n j u g, RTS, TV Most; Foto: Profimedia

Siniša Mihajlović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva