:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2020   13:59

0

148

Brojne nagrade za mlade muzičare iz škole „Stevan Mokranjac“

Učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Prištine (sa sedištem u Lapljem Selu) ostvarili su izuzetne rezultate na Memorijalu „Kosta Manojlović“ koji je, zbog pandemije koronavirusa, održan „na daljinu“. Prvu nagradu u disciplini klavir dobio je učenik četvrtog razreda Danijel Eminović koji je apsolutni pobednik u svojoj klasi.

Organizator takmičenja održanog od 1. do 6. decembra je bila Osnovna muzička škola „Božidar Trudić“ iz Smederevske Palanke.

Direktor Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Andrija Jović kazao je za RTV Kim da su mladi muzičari ostvarili zavidne rezultate.

„Naši učenici su ostvarili izuzetan plasman u disciplinama za klavir i harmoniku. Svi naši učenici su rangirani tako da su ostvarili prvo, drugo i treće mesto. Najviše poena i najbolji plasman imao je učenik četvrtog razreda Danijel Eminović i osvojio je prvu nagradu. Učenik drugog razreda Momir Mladenović je u disciplina harmonika osvojio drugo mesto“, rekao je Jović.

Danijel Eminović iz Lapljeg Sela je prvo mesto izborio kompozicijama Jozefa Hajdna i Mocarta.

Profesor klavira Nemanja Đorđević kaže da je ponosan na sve učenike koji su se takmičili, jer su svi i nagrađeni, ali da je posebno zadovoljan plasmanom svojih učenika.

„Radi se o prvoj nagradi Danijela Eminovića, trećoj nagradi Milene Dimitrijević i takođe trećoj nagrade Ivone Gigić. Što se tiče učenika koji je osvojio prvu nagradu, Danijela Eminovića, on je apsolutni pobednik u svojoj klasi i zaista mislim da je to na ponos celoj Muzičkoj školi i celoj našoj Gračanici“, kazao je Đorđević.

Pored pomenutih, drugom nagradom u disciplini klavir okitili su se i učenik drugog razreda Lazar Gudžić, kao i učenik trećeg razreda Luka Lazić.

Đorđević ističe da im sada predstoji takmičenje u Aleksincu koje će biti održano do 23. do 30. decembra ove godine, takođe on-lajn.

Izvor: RTV KiM

KiMLaplje SeloMuzička škola "Stevan Mokranjac"nagrade
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva