:

:

TV Most

clock

Februar 18, 2023   17:09

0

127

Brojni susreti ministra Dačića u Minhenu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić susreo se danas, na marginama Minhenske bezbednosne konferencije, sa brojnim diplomatama.

"Drago mi je što sam upoznao Vang Jia na marginama koneferncije u Minhenu. Odlična prilika da se ukratko razmene mišljenja o bilateralnim odnosima Srbije i Kine, kao i o globalnim geostrateškim pitanjima", napisao je Dačić na instagramu.

Takođe, šef srpske diplomatije, razgovarao je i sa predsednikom Bugarske Rumenom Radevim.

"Bezbednosna konferencija u Minhenu je odlična prilika za hvatanje koraka sa starim prijateljima i partnerima - sa bugarskim predsednikom Rumenom Radevim razgovarao sam o dobrosusedskim odnosima Srbije i Bugarske, i široj regionalnoj situaciji", napisao je Dačić.

Dačić se u Minhenu sreo i sa šefom diplomatije Republike Togo Robertom Diseom.

"Odličan forum za susrete sa kolegama iz celog sveta - na marginama ukratko sam razgovarao sa šefom diplomatije Togoancem Roberom Diseom o načinima za jačanje bilateralnih veza između naših zemalja", napisao je Dačić na instagramu.

Tokom brojnih susreta na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić imao je prilike da razgovara i sa novim šefom diplomatije BiH Dinom Konakovićem i zamenikom Josipom Brkićem.

Izvor: TV Most; Foto: instagram

DačićMinhenska bezbednosna konferencija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva