:

:

TV Most

clock

Avgust 02, 2021   12:43

0

140

Bronzana medalja za Milenka Sebića

Srpski strelac Milenko Sebić osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, u disciplini 50 metara trostav malokalibarskom puškom.

U izuzetno zanimljivom takmičenju, Sebić je do medalje došao zahvaljujući konstantnosti u pucanju, odnosno nije imao oscilacije kao neki drugi takmičari.

Sve vreme finalnog takmičenja držao se između trećeg i šestog mesta, da bi u završnici iskoristio greške Kuliša i Šerbačeviča i preuzeo treće mesto od Norvežanina Hega.

Sebić je završio sa 448.2 kruga i osvojio bronzanu medalju, što je najveći uspeh u njegovoj karijeri.

Zlatnu medalju osvojio je mladi Kinez Žang, srebro je pripalo ruskom takmičaru Kaminskom. 

Sebić je došao do pete medalje za Srbiju u Tokiju, druge u streljaštvu.

Udovičić čestitao Sebiću olimpijsku bronzu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je strelcu Milenku Sebiću osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, u disciplini MK vazdušna puška 50 metara trostav.

"Bronzana olimpijska medalja je u preciznim rukama našeg Milenka Sebića! Bravo, Milenko, dokazao si da si među najboljim strelcima na svetu kada je bilo najpotrebnije! Ponosni smo na tebe, tvoj stručni štab i Streljački savez Srbije na ovom istorijskom uspehu”, navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Vučić čestitao Milenku Sebiću osvajanje bronze na OI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas srpskom reprezentativcu u streljaštvu Milenku Sebiću osvajanje bronzane medalje u disciplini MK puška trostav na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Dragi Milenko, čestitam Vam na osvojenoj bronzi i još jednoj medalji koju ste izborili za naš olimpijski tim! Hvala Vam za uloženu energiju i srčanost! Bravo, Milenko!", napisao je Vučić na instagram profilu budućnostsrbijeav.

Brnabić čestitala Sebiću osvojenu bronzanu medalju

Premijerka Ana Brnabić čestitala je strelcu Milenku Sebiću osvajanje bronzane medalje na Olimpijadi u Tokiju.

Brnabić je na svom zvaničnom Tviter nalogu uputila sve čestitke Sebiću i poručila mu da nastavi samo napred.

"Još jedna medalja za Srbiju! Sve čestitke našem strelcu Milenku Sebiću na osvojenoj bronzanoj medalji. Bravo i samo napred!", napisala je premijerka na Tviteru.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva