:

:

TV Most

Foto: PKS

clock

Jun 02, 2021   16:17

0

149

Čadež: Srpske „čiste sobe“ za rusku fabriku lekova

Danas je u rad pušten potpuno automatizovani proizvodni deo fabrike lekova "Farmasintez - Nord" koji je "čistim sobama" po sistemu "ključ u ruke" opremila srpska kompanija "Termovent", saopštila je Privredna komora Srbije.

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež, koji je prisustvovao otvaranju, istakao je da je reč o najvećem projektu koji je 'Termovent' radio kada su u pitanju 'čiste sobe' i proizvodnja lekova.

"To je više od 6.000 kvadrata 'čistih soba', povezanih proizvodnih celina izgrađenih veoma komplikovanim tehnologijama“, rekao je on.

Dodao je da će, kada projekat bude u potpunosti realizovan, to biti najveća proizvodanja u Rusiji onkoloških preparata i drugih lekova.

On je istakao da je „Termoventom“ ne samo regionalni već i evropski lider u ovoj oblasti.

Srpska kompanija na ovom poslu projektuje, proizvodi i montira kompletnu najsavremeniju tehnološku opremu za sistem grejanja, ventilacije i klimatizacije i upravljanja, koji obezbeđuje sterilne uslove prema najvišim standardima i zahtevima farmaceutske proizvodnje.

Paralelno sa završetkom radova na proizvodnom delu fabrike, kompanija privodi kraju i poslove na medicinsko-biohemijskoj laboratoriji, centru za istraživanje i razvoj i drugim delovima kompleksa „Farmasintez - Nord”.

Direktor Termoventa Dušan Petrović izjavio je da je ta kompanija povezala četiri različite tehnologije i napravila veliki broj laboratorija.

Generalni direktor „Farmasintez - Nord" Mihail Kvašnjikov izjavio je da su „čiste sobe“ su vrlo jedinstven poduhvat i da je „Termovent“ ispunio veoma zahtevene uslove tendera.

Predsednik PKS Marko Čadež u Sankt Peterburgu učestvuje na 24. Međunarodnom ekonomskom forumu koji traje do 5. juna.

Izvor: T a n j u g

Privredna komora SrbijeMarko Čadež
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva