:

:

TV Most

Foto: Beta

clock

Oktobar 19, 2018   20:16

0

27

Čavušoglu traži zatvaranje svih škola organizacije Feto na Kosovu

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu zatražio je večeras od Vlade Kosova da zatvori sve škole organizacije „Feto“ Fetulaha Gulena, koju turske vlasti smatraju odgovornom za pokušaj državnog udara pre dve godine.

Čavušoglu je na konferenciji za novinare zatražio da Kosovo preda turskim vlastima ‘guleniste’ pošto je „Feto“ teroristička organizacija koja je u pokušaju državnog udara u Turskoj ubila više od 200 osoba.

Ove godine sa Kosova je protivzakonito Turskoj predato šest osoba, medju kojima pet nastavnika i jedan lekar, za koje turske vlasti tvrde da su ‘gulenisti’.

Turski šef diplomatije je obećao njegovom kolegi Bedžetu Pacoliju podršku za prijem Kosova u Interpol.

Pacoli je sa svoje strane ocenio da su odnosi dve zemlje dobri i da se zasnivaju na istorijskim, ekonomskim i strateškim faktorima.

Prema njemu Turska ima značajnu ulogu u jačanju medjunarodnog subjektiviteta države Kosovo, u procesu lobiranja za priznanja i učlanjenja u medjunarodne organizacije.

Inače Turska je medju šest najvećih trgovinskih partnera Kosova sa razmenom od 1.86 milijardi evra u periodu 2008-2016 godine i sa investicijama na Kosovu u iznosu od 1,5 milijardi evra.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?