:

:

TV Most

clock

Jul 01, 2020   15:04

0

120

CEAS: Cilj Tepić da oteža poziciju Srbije u dijalogu

Krivične prijave koje su Marinika Tepić i Vladimir Todorić podneli protiv Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa su tendenciozne, a cilj im je da otežaju pregovaračke pozicije Srbije o eventualnom postizanju dogovora u dijalogu sa Prištinom, ocenjuje Centar za evroatlantske studije (CEAS).

Tepićeva, koja je potpredsednik Stranke sloboda i pravda i advokat Todorić podneli su krivične prijave protiv članova Kriznog štaba za, kako tvrde, “izazivanje opšte opasnosti i ugrožavanje života, a protiv onih koji predstavljaju državu I donosili katastrofalne mere kojima su uticali na uznemiravaje javnosti”.

CEAS smatra da vladavina prava i interes javnosti zasigurno nisu cilj Tepićevoj i Todoriću, već plašt za drugo delovanje, a to je da se oteža pozicija Srbije u poregovorima o kosovskom problemu.

Iz tog centra, međutim, upozoravaju na, kako kažu, "flagrantno nepoznavanje ili namerno tendeciozno tumačenje zakonske normative kojom se uređuje oblast reagovanja u vanrednim situacijama u Srbiji".

"Smatramo da se takvim ponašanjem ozbiljno uznemirava javnost Srbije, dok je još uvek na snazi proglašenje epidemije COVID-19", poručili su iz CEAS-a i dodali da bi nadležni državni organi morali i u ovom slučaju da deluju u skladu sa zakonima. (Kraj) zn/

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva