:

:

TV Most

clock

Maj 22, 2020   17:05

0

62

Čen Bo i Dačić: Čelični odnosi Srbije i Kine uprkos pandemiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasadorka Kine Čen Bo ocenili su danas da su strateški odnosi Beograda i Pekinga u prethodnim mesecima, uprkos specifičnim uslovima - pandemiji COVID-19, dodatno osnaženi i produbljeni.

Ambasadorka Čen je naglasila da kineska strana visoko ceni podršku i pomoć koju Srbija pruža Kini, od početka epidemije.

Boravak ministra Dačića u Kini od 25. do 28. februara, i ta poseta koja je bila jedna od retkih i prva poseta jednog ministra spoljnih poslova Kini u jeku epidemije COVID-19 je dodatna potvrda čeličnog prijateljstva naših naroda, rekla je ambasadorka.

Dačić je tokom sastanka zahvalio Kini na pomoći u medicinskoj opremi i materijalu, na pućivanju tima medicinskih stručnjaka, donaciji dve laboratorije "Vatreno oko“ za testiranje na COVID-19, kao i na pomoći kineskih provincija i kompanija, a posebno na pojedinačnim donacijama ogromnog broja kineskih građana upućenih Srbiji.

Sagovornici su se složili da sada predstoji period realizacije postignutih dogovora u cilju daljeg jačanja izvanrednih ukupnih, posebno političkih i ekonomskih odnosa dve zemlje, u vezi sa čime se očekuje i intenziviranje dijaloga na svim nivoima.

Ambasadorka Čen Bo je ministra informisala o zasedanju 13. Svekineskog narodnog kongresa, jednog od najznačajnijih događaja na političkoj sceni Kine, koje je, posle dužeg odlaganja zbog epidemije COVID-19, počelo danas u Pekingu.

Izvor: Танјуг

DačićČen BoSrbijaKina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva