:

:

TV Most

clock

Maj 22, 2020   17:05

0

109

Čen Bo i Dačić: Čelični odnosi Srbije i Kine uprkos pandemiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasadorka Kine Čen Bo ocenili su danas da su strateški odnosi Beograda i Pekinga u prethodnim mesecima, uprkos specifičnim uslovima - pandemiji COVID-19, dodatno osnaženi i produbljeni.

Ambasadorka Čen je naglasila da kineska strana visoko ceni podršku i pomoć koju Srbija pruža Kini, od početka epidemije.

Boravak ministra Dačića u Kini od 25. do 28. februara, i ta poseta koja je bila jedna od retkih i prva poseta jednog ministra spoljnih poslova Kini u jeku epidemije COVID-19 je dodatna potvrda čeličnog prijateljstva naših naroda, rekla je ambasadorka.

Dačić je tokom sastanka zahvalio Kini na pomoći u medicinskoj opremi i materijalu, na pućivanju tima medicinskih stručnjaka, donaciji dve laboratorije "Vatreno oko“ za testiranje na COVID-19, kao i na pomoći kineskih provincija i kompanija, a posebno na pojedinačnim donacijama ogromnog broja kineskih građana upućenih Srbiji.

Sagovornici su se složili da sada predstoji period realizacije postignutih dogovora u cilju daljeg jačanja izvanrednih ukupnih, posebno političkih i ekonomskih odnosa dve zemlje, u vezi sa čime se očekuje i intenziviranje dijaloga na svim nivoima.

Ambasadorka Čen Bo je ministra informisala o zasedanju 13. Svekineskog narodnog kongresa, jednog od najznačajnijih događaja na političkoj sceni Kine, koje je, posle dužeg odlaganja zbog epidemije COVID-19, počelo danas u Pekingu.

Izvor: Танјуг

DačićČen BoSrbijaKina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?