:

:

TV Most

clock

Februar 13, 2019   16:35

0

204

Cesid predlaže mere za bolju izbornu komunikaciju

Centar za slobodne izbore i demokratiju predložio je više mera kojima bi se regulisala izborna komunikacija. Između ostalih, to su uvođenje obaveznog i sistematskog monitoringa medija, koji bi obavljao REM, uvođenje sankcija za kršenje izborne tišine, te strožije definisanje pravila za političko oglašavanje i oglašavanje van predizborne kampanje.

Cesid u saopštenju za medije navodi da, imajući u vidu ranije izborne kampanje, osim ovih promena u regulisanju izborne komunikacije, predlaže i da se javno objavljuju cenovnici političkog oglašavanja na početku kampanje, te da se u kampanjama obrati dodatna pažnja na ponašanje štampanih i onlajn medija, bilo kroz obavezno formiranje nadzornog odbora za praćenje izbora ili kroz uvođenje regulatornog tela za nadzor štampanih i onlajn medija u izbornim kampanjama.

Ove preporuke Cesid je ponudio i kako bi se pokrenuo dijalog o reformi izbornog zakonodavstva, te podseća na svoje predloge za reformu izbornog sistema, izborne administracije i za reformu finansiranja izborne kampanje.

Izvor: Танјуг

cesidizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva