:

:

TV Most

clock

April 18, 2019   22:11

0

247

Čestitke povodom Uskrsa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i državni zvaničnici čestitali su Uskrs svim vernicima koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

Aleksandar Vučić je svim katoličkim vernicima, koji po gregorijanskom kalendaru slave Uskrs, poželeo srećan praznik.

"Sutra je Veliki petak, najtužniji dan, ali posle toga im želim srećan i uspešan najveći hrišćanski praznik i mnogo radosti u njihovim domovima", poručio je Vučić.

Povodom predstojećih Uskršnjih praznika ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je čestitku svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

"Želim vam puno uspeha u životu, radu i da radost Uskrsa podelite sa svojim najmilijim u miru, sreći, zdravlju i blagostanju", poručio je Vulin.

Čestitku je uputio i beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru.

"Vama, Vašem sveštenstvu i svim vernicima Rimokatoličke crkve u Srbiji, u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u svoje lično ime, iskreno i najsrdačnije čestitam praznik Uskrsnuća Gospoda Isusa Hrista", navedeno je u čestitki ministra odbrane.

Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović čestitao je Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji predstojeći najveći hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.

"U ime Pokrajinske vlade i lično ime, od srca Vam čestitam najveći među svim hrišćanskim praznicima, u uverenju da ćemo - i u vremenu koje je pred nama - zajedno graditi društvo zasnovano na hrišćanskim načelima uzajamnog davanja, solidarnosti i ljubavi među svim ljudima", naveo je Mirović.

Mirović je poželeo da praznična radost u nedelju koja je pred nama obasja sve duše i sve domove i da praznik vaskrsnuća Hristovog svim ljudima i svim porodicama donese samo sreću, zdravlje i blagostanje.

Uskrs je čestitao i direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Ministarstva pravde Mileta Radojević.

"Čestitajući Praznik nad praznicima, želim da Vama, sveštenstvu, redovništvu, osobama posvećenog života i vernicima Uskrs bude nepresušni izvor snage i Božijeg blagoslova pred svim izazovima savremenog doba. Srećan Uskrs", navodi se u Radojevićevoj čestitki.

Radojević je čestitao i praznik Pesah rabinu Jevrejske zajednice Srbije Isaku Asijelu i predsedniku Saveza jeverejskih opština Srbijetobertu Sabadošu.

Izvor: Танјуг

čestitke povodom Uskrsa
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva