:

:

TV Most

Foto: MUP Srbije

clock

Jul 29, 2021   18:41

0

28

Četiri helikoptera i 80 vatrogasaca se bori sa požarom u Murtenici, proglašena vanredna situacija

Na delu teritorije opštine Nova Varoš proglašena je vanredna situacija zbog velikog požara koji je zahvatio nekoliko desetina hektara šume u Murtenici.

Više od 80 pripadnika Sektora za vanredne situacije i 13 pripadnika Helikopterske jedinice sa četiri helikoptera, uspeli su da stave pod kontrolu zapadnu stranu požara kod Nove Varoši.

Ministarstvo unutrašnjih poslova preusmerilo je snage na istočnu stranu požara na otvorenom u selu Negbine.

Tokom dana, na delu teritorije opštine Nova Varoš proglašena je vanredna situacija, saopštio je MUP.

Nepristupačan teren i povremeno jak vetar otežavaju gašenje. Vatrogasne ekipe iz više gradova štite naselja, pre svega delove sela Negbine kako vatra ne bi krenula ka kućama.

Na gašenju požara angažovani su vatrogasci-spasioci iz 13 organizacionih jedinica MUP-a, kao i pripadnici Helikopterske jedinice, koji su u 36 naleta izbacili oko 46 tona vode.

"S obzirom na vremenske uslove i najavljenu veoma visoku temperaturu, kao i promenu kretanja vetra po smeru i intenzitetu, očekivano je dejstvovanje i tokom sutrašnjeg dana radi brže lokalizacije i likvidacije požara" ističe se u saopštenju MUP-a.

Večeras se očekuju i dodatne ekipe, a ako ne bude novih problema zbog vetra ujutru bi požar trebalo da bude obuhvaćen sa svih strana. 

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?