:

:

TV Most

clock

Novembar 09, 2020   14:09

0

194

Četiri socijalno ugrožene porodice u Gračanici dobile motokultivatore

Uručivanjem motokultivatora za četiri socijalno ugrožene porodice zvanično je završen ovogodišnji zajednički program nemačke organizacije ASB i Opštine Gračanica, pod nazivom „Integrisana socio-ekonomska podrška za najugroženije porodice“, prenosi Naša Gračanica.

Direktor zdravstva i socijalnog staranja u opštini Gračanica Aleksandar Popović predstavnicima organizacije ASB zahvalio se na uspešnoj saradnji i njihovoj želji da pomognu socijalno ugroženim porodicama u našoj opštini.

„Drugu godinu zaredom Opština Gračanica u saradnji sa organizacijom ASB i Ministarstvom spoljnih poslova Vlade Nemačke uspešno sprovodi projekat koji podrazumeva pomoć ugroženim porodicama u stvaranju boljih uslova za život, da od svog rada obezbede egzistenciju. Za dve godine pomogli smo dvadeset socijalno ugroženih porodica. Ovo je mala pomoć koja će im, siguran sam, veoma značiti za njihovo ekonomsko osnaživanje. Nadam se da ćemo ovu saradnju nastviti jer kroz ovakve projekte i pokretanje malih biznisa trudimo se da osnažimo našu zajednicu“, kazao je Popović.

Porodice koje su danas dobile motokultivatore sa priključnom opremom istuču da će im pomoći u stvaranju prihoda i daljoj egzistenciji.

„Moja porodica je dobila motokultivator sa prikolicom, imam baštu i dva plastenika tako da će nam olakšati rad. Nemamo stalno zaposlenje živimo od socijale i ovo nismo bili u mogućnosti da obezbedimo“, kazala je Sunčica Stojanović iz Donje Gušterice.

“Od 2012. godine, ni ja, ni supruga ne radimo nigde, tako da će mi pomoć mnogo značiti, imam zemlju i plac od 30 ari i ovo je nešto što će mi pomoći da lakše živim“, rekao je Zoran Ilić iz Suvog Dola.

Igor Milić iz Skulaneva kaže da se uz pomoć ove mehanizacije nada boljim prinosima.

“Dobio sam motokultivator sa frezom kako bi obrađivo zemlju kod kuće i mislim da ću imati dobar prihod. Ja i supruga ne radimo, živimo od socijalne pomoći sa četvoro dece. Zahvaljujem se opštini Gračanica pošto su mi dosta pomogli do sada“, rekao je Milić.

Predstavnica nemačke organizacije ASB Dafina Hodža istakla je da je ta organizacija zahvaljujući projektu „Integrisana socio-ekonomska podrška za najugroženije porodice“ finansiranog od strane Ministarstva spoljnih poslova Nemačke u ovoj godini pomogla 55 socijalno ugroženih porodica u Obiliću, Klini, Istoku i Gračanici.

Porodice su pomognute opremom i mašinama u vrednosti od 2.500 evra za stvaranje boljih uslova života, za osnivanje ili proširenje malih porodičnih biznisa.

Na teritoriji opštine Gračanica ove godine pomoć je dobilo deset porodica. Projekat je sproveden uz sufinansiranje lokalne samouprave, a memorandum za njegovo sprovođenje marta ove godine potpisao je predsednik Srđan Popović.

U okviru tog projekta deset socijalno ugroženih porodica sa teritorije opštine Gračanica podržano je grantovima, odnosno mašinama i alatima u vrednosti do 2.500 evra za pokretanje ili proširenje porodičnih poslova.

Četiri porodice dobile su motokulitvatore sa prikolicom ili frezom, tri su dobile pomoć u vidu radnog alata, dve plastenike, dok je jedna porodica dobila motornu testeru.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica/Kosovo online, Naša Gračanica

KiMGračanicadonacijamoto kultivatori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva