:

:

TV Most

clock

Mart 26, 2020   9:57

0

208

CG: Zaraženo još 14 osoba, ukupno 67

U Crnoj Gori od novog koronavirusa obolelo je još 14 osoba, čime je ukupan broj porastao na 67, od kojih je jedan pacijent u Kliničkom centru životno ugrožen, saopštio je danas Institut za javno zdravlje.

U Kliničkom centru leči se 15 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa Kovid-19 od kojih 10 u Klinici za infektivne bolesti i pet u Internoj klinici, a jedna osoba životno ugrožena priključena je na respirator, prenosi podgorički portal CdM.

"Od jučerašnjeg preseka u 18 časova, analizana su 44 uzorka. Novi koronavirus je potvrđen kod 14 osoba, dok je kod 30 osoba nalaz negativan. U Crnoj Gori sad imamo ukupno 67 inficiranih novim koronavirusom", navode u IJZ i dodaju da su pozitivni slučajevi epidemiološki povezani sa prethodno potvrđenim slučajevima.

Dodaje se da se pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori nalazi 6.356 osoba.

 Ko pokuša da izađe iz Tuzi biće uhapšen

Stanovnici crnogorske opštine Tuzi i zvanično su u karantinu i zabranjeno im je da izlaze zbog sprečavanja širenja koronavirusa.

Dve porodice iz crnogorske opštine Tuzi, kod kojih su registrovani oboleli od virusa Kovid-19, veruju da su zaraženi na sahrani koja je organizovana pre uvođenja mera zabrane te vrste javnih okupljanja.

Predsednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj rekao je da će, ukoliko prekrše naredbu o zabrani izlaska, biće pritvoreni i protiv njih će biti pokrenut postupak, prenosi portal CdM.

"Kao što ste upoznati i informisani, u okviru teritorije Opštine Tuzi je zabranjeno kretanje u celosti, uz to i svi izlasci vani. Imamo i neodgovornih pojedinaca protiv kojih su podnete krivične prijave, a koji nisu poštovali mere za koje smo se vezali Besom noć pre", rekao je Đeljošaj.

Prema njegovim rečima, građanima su u sredu dostavljani hleb, lekovi, potprepštine za decu, što će biti nastavljeno i u narednim danima.

Oko 500 ruskih turista čeka da napusti Crnu Goru

Oko 500 ruskih turista čeka da napusti Crnu Goru, saznaje ruska agencija TASS iz upućenih lokalnih izvora.

Oko 1.800 ruskih turista čekalo je da otputuje iz Crne Gore nakon što su crnogorske vlasti suspendovale avio saobraćaj zbog epidemije koronavirusa, a u periodu od 18. do 22. marta ukupno 1.344 ljudi je napustilo tu zemlju.

U ruskom diplomatskom predstavništvu navode da su službenici ruske ambasade napravili spisak ruskih državljana koji žele da napuste Crnu Goru i da se sa crnogorskim vlastima radi na pronalaženju rešenja za njihov organizovan odlazak.

Predstavnica ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova najavila je da će ruske ambasade i konzulati danas zaključiti sve spiskove sa Rusima koji van svoje zemlje čekaju da budu vraćeni u Rusiju i da će oni koji propuste da se prijave do isteka roka morati sami da organizuju svoj povratak.

Izvor: T a n j u g

Crna GorakoronavirusTuziruski turisti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva