:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2020   19:04

0

135

Članovi Predsedništva kosovske skupštine održali sastanak sa američkom delegacijom DFC

Predsednica kosovske Skupštine Vjosa Osmani i potpredsednici skupštine Arberie Nagavci, Memlji Krasnići, Fikrim Damka i Slavko Simić, održali su danas sastanak sa delegacijom američke Međunarodne korporacije za finansije i razvoj (DFC), na kome je naglašena važnost uključivanja skupštine kada je u pitanju sprovođenje investicionih projekata.

Američka delagacija u satavu Kejleb Mek Keri i Brajan Martalus iz kancelarije DFC u Vašingtonu, Džon Jovanović, šef kancelarije DFC u Beogradu i američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet obavestila je Predsedništvo Skupštine Kosova o njenom delokrugu i planovima za Kosovo nakon potpisivanja obaveza za ekonomsku normalizaciju u Vašingtonu, navodi se u saopštenju iz pokrajinske Skupštine.

Zahvalivši na poseti Osmani je istakla američku posvećenost svim ključnim procesima na KiM.

Naglasila je važnost uključivanja Skupštine u taj proces kao presudne za sprovođenje investicionih projekata, jer će svi sporazumi sa finansijskim implikacijama zahtevati ratifikaciju u skupštini.

„Američka podrška je u prošlosti bila ključna za bilo koji presudni proces za našu zemlju. Pozdravljamo činjenicu da ste jasno razumeli važnost učešća Skupštine Kosova* u ovom procesu i visoko cenimo bilo koji investicioni projekat koji će biti podržan od vas, nadamo se da će se ovi projekti sprovoditi s velikim pažnjom na ekonomsko osnaživanje žena, primenu najboljih praksi za zaštitu životne sredine i doprineti  ublažavanju i rešavanju štete izazvane direktno pandemijom“, izjavila je Vjosa Osmani, ističe se u saopštenju.

Predstavnici Skupštine istakli su potrebu za transparentnošću DFC projekata, kao i za razjašnjenjem strukture i instrumenata finansiranja.

Takođe su tražili pojašnjenja u vezi sa studijom izvodljivosti za jezero Gazivode.

Izvor: Kosovo online

KiMDFC
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva