:

:

TV Most

clock

Maj 09, 2019   9:51

0

228

Crna Gora, optuženi za terorizam proglašeni krivim

Viši sud u Podgorici proglasio je za krive sve optužene za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, u oktobru 2016. godine.

Sud je proglasio krivim lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević, kao i vozač DF-a Mihailo Čađenović.

"Svaki član kriminalne organizacije imao je unaprijed određen zadatak i ulogu, a u djelovanju kriminalne organizacije postojala je spremnost za primjenu nasilja i zastrašivanja, pri čemu su svi uračunljivi i svjesni svoga djela htjeli njegovo izvršenje i znali da je njihovo djelo protivpravno", saopštila je sudija Suzana Mugoša.

Presuda je prvostepena i optuženi će imati pravo žalbe. 

Uoči izricanja presude oko zgrade Višeg suda pojačane su mere bezbednosti. Postavljena je ograda, a Njegoševa ulica je zatvorena.

Izvor: Танјуг

C.Gorapresudaterorizam
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva