:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 26, 2022   21:42

0

150

Dačić: Borićemo se za Srbiju i socijalnu pravdu

Mi smo patriote i najvažnija nam je Srbija, a ona ne sme ući u NATO, u Ustavu Srbije mora da bude zapisano da će biti vojno neutralna, nema priznanja Kosova i Metohije, izjavio je večeras predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić.

On je rekao i da Republika Srpska nije genocidna tvorevina nego najveća pobeda srpske politike posle Drugog svetskog rata.

Dačić je na predizbornoj konvenciji liste "Ivica Dačić -premijer Srbije, Toma Fila - gradonačelnik Beograda" koju čine Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija (JS) i Zeleni Srbije (ZS) u Belekspo centru na Novom Beogradu istakao da se zalažu za socijalizam.

"On podrazumeva da i seljačko dete, kao što sam ja, može završiti velike škole jer je obrazovanje besplatno. Socijalizam je i to da ne zavisite od toga koliko imate para da li ćete preživeti, jer je zdravstvo državno i kao takvo nezamenljivo i u njega treba ulagati", istakao je Dačić.

Dodao je da su socijalisti protiv toga da se radnici tretiraju kao robovi, obećao da će ako postane premijer ispraviti nepravdu prema ženama jer one imaju manje plate od muškaraca.

"Borićemo se za socijalne penzije, a to znači da i ljudi koji nemaju dovoljno staža za redovnu penziju imaju neko primanje u starosti", naglasio je Dačić.

Istakao je da je vreme Josipa Broza Tita krasilo besplatno školovanje, relativno lako zapošljavanje i dobijanje stanova, besplatna zdravstvena zaštita i život bez kriminala.

Dodao je da će se to vreme vratiti jer je ono budućnost čovečanstva.

"Vratiće se kada mi budemo imali najveći broj glasova" rekao je Dačić i pozvao građane da glasaju za sebe i svoje porodice, za mirnu i stabilnu Srbiju.

Govoreći o ratu u Ukrajini rekao je da je Srbija protiv rata i protiv narušavanja suvereniteta i integriteta bilo koje države, ali i da je protiv dvostrukih aršina.

"Oni koji su nas bombardovali, hoće da uvedemo sankcije Rusiji, a nas samo Rusija brani u UN. Ko se zalaže za sankcije protiv Rusije, nije protiv Rusije, nego je on protiv Srbije. To je protiv naših nacionalnih interesa", naglasio je Dačić.

Kandidat za gradonačelnika ove koalicije Toma Fila je naveo da je kandidaturu prihvatio jer se, kako je rekao, takva čast ne odbija zato što mu je Beograd dao sve, srećno detinjstvo, školovao ga, stvorio od njega advokata.

"Svoje znanje i iskustvo preneću na mlađe iz tima koji će sa mnom voditi grad", rekao je Fila i naveo da su u njegovoj advokatskoj kancelariji uvek imali prioritet oni koji su oštećeni od nekog moćnika, a tako će raditi i na mestu gradonačelnika Beograda.

Potpredsednik SPS-a Aleksandar Antić je naveo da su Novobeograđani svojim predlozima ispisali program SPS-a.

"Na prvom mestu su tražili da budemo levičari koji vode računa o ljudima. Od nas očekuju i dom zdravlja na Bežanijskoj kosi, rekonstrukciju doma zdravlja u Goce Delčeva, projekte energetske efikasnosti, novi vrtić u bloku 70 A, rekonstrukciju Savskog keja i čuvanje reka i mi ćemo taj program ispuniti", rekao je Antić.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević je naveo da socijalisti znaju šta je Beogradu potrebno, a to su zdrava životna sredina, bolji saobraćaj, obrazovanje i zdravstvo i da to niko bolje od njih neće postići.

"Naš najveći uspeh je što smo pokrenuli razvoj Beograda, u njemu radi više od 800.000 ljudi, prosečna plata je prešla 800 evra. Stalno niču nove ulice, parkovi, bolnice, sadimo sadnice da Beograd može da diše. Posle pola veka počeli smo gradnju metroa", rekao je Nikodijević.

Istakao je da će se u gradu otvarati klubovi za starije, jačati skužba gerontodomaćica.

Prisutnima u Belekspo centru obratila se i arhitekta Mabel Miranda koja je u Beograd došla da bi radila na poslovima proširenja aerodroma Nikola Tesla.

Ona je istakla da Srbija ima više prednosti, a među njima su autonomnost u proizvodnji hrane, puno sunčanih dana što je važno za proizvodnju energije, te kulturnu autentičnost.

Na listi kandidata za poslanike ove koalicije su i direktor i glavna medicinska sestra KBC "Dr Dragiša Mišović" Vladimir Đukić i Nataša Bogunović.

Đukić je u obraćanju prisutnima naglasio da je ovo početak nove Socijalističke partije Srbije, snažne i moćne koja, kako je rekao, može da sve oboji u crveno, te da je Novi Beograd u kome se skup održao napravljen jer se verovalo u državu socijalne pravde a za nju se bori i SPS.

Medicinska sestra Nataša Bogunović istakla je da sestrinska služba mora da se menja i da je to i predviđeno zakonom koji je ranije prošao skupštinski odbor.

"Ovde sam da bi se poboljšao položaj medicinskih sestara i tehničara", rekla je Bogunović i istakla da oni moraju da budu edukovani kako bi bili spremni za sve izazove.

Izvor: T a n j u g

SPSIvica Dačić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva