:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 13, 2023   17:05

0

99

Dačić: Đukić Dejanović ima veliko iskustvo, najbolji predlog za ministra prosvete

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS)  Ivica Dačić rekao je danas da je ta stranka premijerki Ani Brnabić zvanično uputila predlog da za novog ministra prosvete parlamentu predloži funkcionerku SPS Slavicu Đukić Dejanović navodeći da je ona osoba sa velikim iskustvom i da može da preuzme odgovornost vođenja tog resora.

"U skladu sa političkim dogovorom sa našim kolalicionim partnerima, SPS je za novog ministra prosvete predložila Slavicu Đukić Dejanović koja je u svojoj političkoj karijeri obavljala niz značajnih funkcija, od predsednice parlamenta, ministara u različitim resorima, a istovremeno je imala i univerzitetsku karijeru, i bila redovan profesor, kao i direktor Kliničko bolničkog centra u Kragujevcu i jedan je od velikih stručnjaka u oblasti kojom se bavi", rekao je Dačić za T a n j u g.

On je naglasio da trenutak u kojem se nalazimo zahteva odgovoran pristup ovoj problematici i da zato osoba sa ovakvim iskustvom može da obavlja funkciju ministra prosvete.

"Imali smo težak posao, da od više dobrih kandidata predlozimo jednog. Svako ima svoje prednosti, ali smo u ovom trenutku smatrali da je ovo najbolji predlog", naglasio je lider SPS-a i dodao da se nada da će premijerka prihvatiti ovaj predlog.

Doskorašnji ministar prosvete Branko Ružić, takođe iz SPS, podneo je ostavku nakon tragedije koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Ostavku je konstatovala Skupština Srbije, nakon čega je za vršioca dužnosti ministra imenovan takođe ministar u Vladi Đorđe Milićević.

Izvor: T a n j u g

Ivica DačićSlavica Đukić Dejanovićministar prosvete
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva