:

:

TV Most

clock

Januar 27, 2021   10:11

0

32

Dačić: Fajon sama sebe diskreditovala, jer podržava Đilasa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kaže da je predsednica Parlamentarnog odbora za stabilizaiju i pridruživanje Srbije EU Tanja Fajon sama sebe diskreditovala za učešće u međustranačkom dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji, jer je stala na stranu opozicije.

“Ona (Tanja Fajon) više podržava Dragana Đilasa i Nebojšu Zelenovića nego njihovi iz koalicije”, rekao je Dačić za TV Hepi i dodao da evroposlanici treba da pomognu dijalog, a ne da se svrstavaju na nečiju stranu.

Kako kaže, Tanja Fajon se svrstavanjem na jednu strana sama diskreditovala. Navodi da veliki broj stranaka u Srbiji ne misli pozitivno o Tanji Fajon, da smatraju da nije objektivna i da navija za deo Đilasove opozicije i da zastupa njih u dijalogu.

On je ukazao da je Ketrin Ešton bila posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, ali da se nikada nije moglo čuti da se svrstava na jednu stranu.

Dačić je naveo da će sledeće nedelje telefonski razgovarati sa predstavnikom EU Dejvidom Mekalisterom o tome kada će početi druga runda dijaloga, koji će biti format.

Podseća da je dijalog vlasti i opozicije uz posredovanje evroparlamentaraca dogovorila njegova prethodnica Maja Gojković. Kaže da je tada dogovoreno da druga faza dijaloga bude posle izbora pa do sledećih parlamentarnih izbora i da za to ima dovoljno vremena.

Dačić kaže da se zahtevi opozicije u Srbiji, kao što su paralelni uređivački timovi RTS-a, ministarstvo za izbore, teško mogu shvatiti ozbiljno, jer takva praksa ne postoji nigde.

“Evropske instutuije stalno ističu da nema pritiska na javni servis. Ovo je suprotno za šta se oni zalažu. Ministarstvo za izbore se nigde nije formiralo”, rekao je on.

Fajon je izjavila da joj je Mekalister preneo da je Beograd tražio njeno izuzeće iz dijaloga i ocenila da je to neprihvatljivo za Brisel.

Izvor: Танјуг

DačićFajonmeđustranački dijalog
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?