:

:

TV Most

clock

Oktobar 07, 2019   18:40

0

139

Dačić i Čavušoglu: Bilateralni odnosi u usponu

Ministar spoljnih poslova Republike Srbija Ivice Dačić razgovarao je sa ministrom inostranih poslova Republike Turske Mevlutom Čavušogluom, koji je u Srbiju doputovao u svojstvu člana delegacije predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

U razgovorima koji su protekli u konstruktivnoj i prijateljskoj atmosferi obostrano je izraženo zadovoljstvo dosadašnjim razvojem bilateralnih odnosa, koji će u narednom periodu biti još raznovrsniji i dublji, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Dačić i Čavušoglu su se saglasili da je neophodno načelno dogovoriti dinamiku novih susreta, kao i razgovora koji se na istom nivou vode u sklopu trilateralnog mehanizma saradnje između Republike Srbije, Republike Turske i Bosne i Hercegovine.

Pored tema iz domena bilateralnih odnosa, dva ministra su razgovarala i o multilateralnoj saradnji. Sastanak je prethodio drugoj sednici Visokog saveta za saradnju između Republike Srbije i Republike Turske, rečeno je u saopštenju.

Spomen-ploča za ubijenog turskog ambasadora

Ministri spoljnih poslova Srbije i Turske, Ivica Dačić i Mevlut Čavušoglu, otkriće sutra spomen-ploču ubijenom ambasadoru Republike Turske u SFRJ Galipu Balkaru.

Ambasador Galip Balkar smrtno je ranjen 9. marta 1983. godine na uglu tadašnje ulice Generala Ždanova i Bulevara revolucije, podseća se u saopštenju MSP.

Izvor: Танјуг

DačićČvašoglurazgovor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva