Dačić i Stefanović sa ambasadorima o zahtevu Prištine za prijem u Interpol

:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 09, 2019   17:09

0

101

Dačić i Stefanović sa ambasadorima o zahtevu Prištine za prijem u Interpol

Ministri spoljnih i unutrašnjih poslova Ivica Dačić i Nebojša Stefanović održali su brifing za ambasadore određenih država članica Interpola akreditovanih u Beogradu, povodom ponovnog zahteva Prištine za prijem u članstvo Interpola.

Na sastanku je istaknuto da je posvećen temi koja je od velike važnosti za Srbiju, a ujedno predstavlja izazov i za sve države koje svoju politiku zasnivaju na poštovanju međunarodnog prava i osnovnih principa međunarodnih odnosa, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ambasadori su obavešteni da će Nebojša Stefanović predvoditi delegaciju Republike Srbije na predstojećem zasedanju Generalne skupštine Interpola, koja se održava od 15. do 18. oktobra ove godine u Santjagu u Čileu.

"Izražena je zahvalnost svim državama koje su pružile podršku stavovima Republike Srbije na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju, kao i uverenje da će se i ovog puta usprotiviti prijemu Prištine u Interpol, i na taj način ponovo jasno potvrditi da su protiv politizacije profesionalne policijske organizacije kakva je Interpol", zaključuje  se u saopštenju.

Nebojša Stefanović rekao je ranije danas da će se srpska delegacija na Generalnoj skupštini Interpola u Čileu boriti se do poslednjeg trenutka da takozvana država Kosovo, koje je pozvano da prisustvuje kao posmatrač, ne postane član te institucije.

Izvor: RTS

KiMDačićStefanovićInterpol
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva