:

:

TV Most

clock

Novembar 26, 2021   18:42

0

118

Dačić na najvećem svetskom skupu parlamentaraca u Madridu

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić učestvovaće na zasedanju 143. Interparlamentarne unije (IPU) u Madridu, koja će večeras svečanom ceremonijom zvanično biti otvorena, a domaćin je španski parlament.

 

Stotine članova IPU-a iz celog sveta sastaće se lično na najvećem svetskom skupu parlamentaraca.

Pored učešća na generalnoj debati IPU, Dačić će imati i više bilateralnih sastanaka sa predstavnicima parlamenata iz različitih zemalja.

Organizatori su naveli da će glavni fokus Skupštine biti na savremenim izazovima za demokratiju i prevazilaženju podela i izgradnja zajednice.

Razgovaraće se o tome šta parlamenti mogu da urade da reše probleme koji se tiču rastuće polarizacije, širenje dezinformacija putem društvenih mreža i narušavanja poverenja javnosti u političke sisteme.

Parlamentarci će imati priliku da razmene ideje o tome kako da se značajnije angažuju sa javnošću i kako da obezbede da donošenje odluka bude što inkluzivnije i reprezentativnije.

Članovi će i usvojiti novu strategiju za IPU za period 2022-2026.

Nova strategija ima za cilj da ponovo fokusira IPU u oblastima u kojima može imati najveći uticaj i gde postoji hitna potreba za parlamentarnom akcijom.

Strategija identifikuje sledeće prioritete politike za narednih pet godina, a to su akcije protiv klimatskih promena, demokratija, ljudska prava i rodna ravnopravnost, mir i bezbednost i održivi razvoj.

Izvor: T a n j u g

Ivica DačićIPUMadrid
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva