:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jun 03, 2021   13:21

0

144

Dačić sa ministarkom spoljnih poslova Mongolije

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sastao se danas, tokom Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, sa ministarkom spoljnih poslova Mongolije Batmunhin Batceceg.

Dačić je istakao da su Mongolija i Srbija prijateljske zemlje, ali da nažalost, bilteralni odnosi nisu dovoljno razvijeni i da bi trebalo uložiti napore u njihovo unapređenje, saopšteno je iz parlamenta.

Zato je predložio da se nakon prevazilaženja pandemije organizuju bilateralne posete na svim nivoima.

Dačić je izrazio spremnost da sa svojim kolegom, predsednikom Parlamenta Mongolije, radi na jačanju parlamentarne saradnje, a korak u tom pravcu bio bi razmena poseta.

Batceceg je Dačiću prenela pozdrave predsednika parlamenta Mongolije i saglasila se da postoji mnogo prostora za unapređenje saradnje, posebno u oblasti trgovine i poljoprivrede.

Mongolska ministarka je čestitala je Srbiji na uspesno sprovedenom procesu vakcinacije i informisala o sitiaciju u Mongoliji, koja je do sada uspela da vakciniše preko 80 odsto stanovništva prvom dozom vakcine.

Dačić sa šefom diplomatije Bahreina o unapređenju saradnje

Predsednik Narodne skupstine Ivica Dacic sastao se sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Bahrein Abdulatif Al Zajanijem na Ekonomskom forumu u Sant Petersburgu.

Ministar Al Zajani preneo je pozdrave Kralja Bahreina predsedniku Aleksandru Vucicu i predsedniku Skupštine Ivici Dacicu, isiticuci da je predsednik Vucic ostavio snazan utisak na Kralja Bahreina prilikom njegove nedaven posete.

Preneo je spremnost Bahreina da radi na unapređenju svih vidova saradnje sa Srbijom, isticuci da ce tome doprinos dati i otvaranje ambasade u Beogradu na cemu intenzivno rade.

Dacic je potvrdio da i sa nase strane postoji spremnost za jacanje saradnje u svim oblastima, a da je posebno vazno raditi na unapređenju ekonomske saradnje. Kao predsednik Narodne skupstine izrazio je spremnost da radi na uspostavljanju i jacanju parlamentarne saradnje.

Izvor: Танјуг

DačićSankt PetersburgBatmunhin BatcecegAbdulatif Al ZajanijBahrein
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva