:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

clock

April 27, 2024   9:00

0

46

Dačić sa ministrom inostranih poslova Somalije: Obnova tradicionalno prijateljskih odnosa dve zemlje

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se u Tanzaniji sa ministrom inostranih poslova Savezne Republike Somalije Ahmedom Moalijem Fikhijem.

Kako se navodi u saopštenju, u razgovorima je izražena obostrana spremnost za obnovu tradicionalno prijateljskih odnosa dve zemlje koji datiraju još iz vremena bliske saradnje u okviru Pokreta nesvrstanih zemalja.

Tokom sastanka obostrano je istaknuta potreba za razmenom poseta na visokom i najvišem nivou između zemalja, a ponovljeni su i stavovi o međusobnom poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Dačić je poručio da je Srbija spremna da intenzivira saradnju u oblasti obrazovanja i kulture, te da će se nastojati da se u narednom periodu omogući veći broj stipendija za studente iz Somalije u okviru programa „Svet u Srbiji“.

Šef srpske diplomatije preneo je poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsedniku Somalije da poseti Srbiju, a pozvao je u posetu i svog kolegu ministra Fikhija.

Sastanku su prisustvovali članovi srpske delegacije, ministar spoljne i unutrašnje trgovine Tomislav Momirović i Vladimir Orlić, narodni poslanik.

Dačić je u Tanzaniji boravio povodom obeležavanja 60 godina od ujedinjenja Tanganjike i Zanzibara, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova, navedeno je u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva