:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 20, 2022   13:30

0

199

Dačić: Srbiju i Kazastan vezuje iskreno prijateljstvo

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu ambasadora Republike Kazahstan Madija Atamkulova, kome je počeleo uspešan mandat i poručio da Srbija i Kazahstan vezuje iskreno prijateljstvo.

Dačić je ambasadoru Kazahstana, koji je nedavno stupio na tu dužnost, rekao i da dve zemlje treba da to iskreno prijateljstvo unapređuju, pre svega jačanjem saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, naročito ekonomske, ali i parlamentarne saradnje. Izrazio je zahvalnost poslanicima kazahstanskog parlamenta koji su u okviru posmatračkih misija Interparlamentarne unije Zajednice nezavisnih država i Parlamentarne skupštine ODKB uzeli učešće u posmatranju nedavno održanih izbora.

Ambasador Kazahstana Madi Atamkulov istakao je da su politički odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja, kao i da obostrano izražen interes za unapređenje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, kao i razvoj bilateralne saradnje.

Napomenuo je da će se tokom svog mandata zalagati za unapređenje trgovinsko-ekonomskih veza, za koje smatra da imaju poseban potencijal, s obzirom da je Kazahstan članica Evroazijske ekonomske unije sa kojim Srbija ima potpisan sporazum o slobodnoj trgovini.

Predsednik Skupštine rekao je da će jedan od prioriteta narednog saziva srpskog parlamenta biti formiranje grupa prijateljstva sa drugim zemljama, između ostalog i Kazahstanom, te ponovio da postoji otvoren poziv da predsednik kazahstanskog Mažilisa dođe u posetu Srbiji, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Izvor: T a n j u g

Ivica DačićMadi AtamkulovKazahstanSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva