:

:

TV Most

Foto: ABA liga

clock

Februar 12, 2022   21:27

0

119

Dalas Mur vodio Partizan do pobede u Železniku

Košarkaši Partizana savladali su u gostima ekipu FMP-a 86:80, u utakmici 20. kola ABA lige.

Zanimljivu i kvalitetnu utakmicu odigrali su FMP i Partizan, a posle velike borbe i neizvesne završnice pobedu su odneli gosti 86:80.

Domaća ekipa vodila je tokom većeg dela susreta, ali su crno-beli preokrenuli rezultat u finišu treće četvrtine i minimalnu prednost zadržali do samog kraja.

Dalas Mur bio je nezaustavljiv za odbranu "pantera", a Amerikanac sa albanskim pasošem utakmicu je završio sa 21 poenom, uz fantastičan procenat šuta za dva - 10/13.

Ekipa Nenada Stefanovića odlično je ušla u meč i posle prve četvrtine imala prednost 24:18. U prvom poluvremenu odličan je bio Brajs Džouns, koji je pravio velike probleme odbrani crno-belih.

"Panteri" su na poluvremenu imali vođstvo 46:40, ali je u nastavku Partizan zaigrao agresivnije u odbrani, a poseban kvalitet uneo je Balša Koprivica.

U napadu su se raspucali Panter i Mur, koji su se pridružili raspoloženom Trifunoviću i crno-beli na tri minuta pre kraja treće deonice dolaze do prve prednosti na meču.

Uspeli su to vođstvo izabranici Željka Obradovića da zadrže do samog kraja, a Dalas Mur je lako prolazio kroz odbranu "pantera", pa su uprkos odličnom otporu FMP-a crno-beli stigli do nove pobede.

Mur je postigao 21 poen, Panter 17, Trifunović 16, dok su šestorica domaćih igrača imali dvocifren učinak, najviše Tasić 16.

Partizan je zabeležio 16. pobedu u regionalnom takmičenju, dok je FMP upisao šesti uzastopni poraz.

Izvor: RTS

KK PartizanFMP
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva