:

:

TV Most

clock

Septembar 02, 2021   7:55

0

102

Danas sastanak Radne grupe za dijalog bez posredstva stranaca

Radna grupa za međustranački dijalog o izbornim uslovima bez posredovanja stranaca održaće danas 12. sastanak u Domu Narodne skupštine.

Kako je saopšteno iz Skupštine Srbije, sastanak će biti održan u 13 časova.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je u ponedeljak da će dijalog o izbornim uslovima, bez posredovanja evroparlamentaraca biti nastavljen u četvrtak, kada će, kako je naveo, predstavnici vlasti izneti stavove o predlozima opozicije za promenu izbornih uslova.

Dačić je kazao da je cilj da se do kraja sledeće sedmice dođe do finalnog teksta i sporazuma sa stankama koje nisu želele da o izbornim uslovima razgovaraju u prisustvu stranaca.

''Imali smo mnogo sastanaka radne grupe, na kojima su partije iznosile predloge o četiri teme, a nastavićemo sa tim aktivnostima i sumiranjem rezultata tog dijaloga i da krajem sledeće sedmice probamo da dođemo do finalnog teksta i dogovora", rekao je Dačić.

Kako je Танјугу u ponedeljak rečeno u EP, finalizovani predlog sporazuma o izbornim uslovima trebalo bi da danas bude predstavljen stranama uključenim u proces.

U narednim danima, kako su naveli iz Evropskog parlamenta, posrednici EP će se obratiti i javnosti sa zvaničnom stavom o predlogu sporazuma i najavom sledećih koraka u Međupartijskom dijalogu.

Evropski parlamentarci Vladimir Bilčik, Tanja Fajon, Knut Flekenštajn i Eduard Kukan usvojili su juče "nacrt radnog dokumenta" u okviru pripreme za sledeću rundu Međupartijskog dijaloga uz posredovanje stranaca 17. i 18. septembra u Beogradu, objavio je Evropski parlament.

U EP naglašavaju da se usvojeni dokument fokusira na poboljšanje uslova za političku konkurenciju s obzirom na predstojeću izbornu kampanju u Srbiji.

Dodaje se da se on nadovezuje na zamah koji je stvorio julski međustranački dijalog i da uzima u obzir prethodni proces konsultacija, kao i preporuke međunarodne zajednice.

Izvor: Танјуг

međustranački dijalog
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva