:

:

TV Most

clock

Mart 05, 2021   8:48

0

37

Danas zaseda Krizni štab, stiže još pola miliona vakcine "Sinofarm"

Od početka pandemije u Srbiji je na koronavirus testirano 3.002.480‬ osoba, a ukupno je registrovano 474.807 zaraženih. Preminulo je 4.508 pacijenata.

U Srbiji su, prema najnovijim podacima Vlade, izvršene 1.576.983 vakcinacije protiv koronavirusa, a obe doze vakcine primila su 563.922 građanina.

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema broju građana koji su primili obe doze vakcine na milion stanovnika prva je u Evropi. Posle Srbije su Malta i Island.

U svetu je Srbija na sedmom mestu po broju vakcinacija na milion stanovnika, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, SAD i Maldiva.

Prema broju građana koji su primili obe doze vakcine na milion stanovnika u svetu, Srbija je četvrta, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, a ispred SAD.

Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinisanih na milion stanovnika, a slede Mađarska, Slovenija, Rumunija i Hrvatska.

Srbija je na prvom mestu u regionu i prema broju građana koji su primili obe doze vakcine na milion stanovnika.

Prema poslednjim podacima, koronavirus je potvrđen kod još 3.866 građana Srbije, a testirano je 15.769 uzoraka. Od posledica zaraze preminulo je još 17 osoba.

Na bolničkom lečenju je 4.109 pacijenta, od kojih su 173 na respiratoru.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je, gostujući u emisiji RTS-a Četvrtkom u 9, da trenutna epidemijska situacija nije dobra, vanredna je, a u pojedinim mestima povremeno i katastrofalna.

Pukovnik dr Ivo Udovičić, komandant Vojnomedicinskog centra Karaburma, kaže da je u poslednje vreme primetan porast broja onih sa teškom kliničkom slikom, dodajući da je vliki pritisak na intenzivnoj nezi.

Kovid bolnice u Beogradu su skoro popunjene, a povećana potrošnja kiseonika potvrđuje da je povećan i broj pacijenata s teškom kliničkom slikom, upozorio je prof. dr Nebojša Lađević, direktor Centra za anesteziologiju KCS i koordinator svih bolnica u Srbiji. Ukazao je i da je u kovid bolnicama sada sve više i mlađih pacijenta.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je u Srbiji pređen broj od milion vakcinisanih građana. Istakla je da je vakcinisano 95 odsto prijavljenih iz prioritetnih grupa i pozvala sve ljude, svih starosnih dobi, da se prijave.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?