:

:

TV Most

Foto: Fonet

clock

Januar 24, 2015   12:05

0

114

Danas Inicijalni sabor SOF-a

Kako je Kovačević najavio, Inicijalni sabor SOF temeljiće se na 18 načela, među kojima su resuverenizacija, definitivno odustajanje od pristupanja Evropskoj uniji, promena Ustava, poseban odnos prema Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj.

Da bi se ponudila sasvim moguća i izvodljiva rešenja za sve probleme koji u Srbiji postoje, pristupilo se osnivanju političke organizacije koja će se zvati Srpski otadzbinski front, objasnio je Kovačević razloge za osnivanje još jedne stranke u trenutku kada ih je na politickoj mapi ima više od sto.

Među njima je, naglasio je, i činjenica da u toku jedne godine 30.000 ljudi u Srbiji više umre nego što se rodi, a da tom podatku treba dodati i da isto toliko njih godisnje napusti zemlju, tražeći posao i hleb izvan njenih granica.

"Onda je to zastrašujuća brojka od preko 60.000 izgubljenih duša, na ovaj ili onaj način... Dogodine nema Jagodine, za tri godine Novog Sada, za još tri....

A onda, u istorijskom smislu, vrlo brzo, prazna, zašikarena, stara i ničija Srbija. ÄŒija stoka - njegova planina, a otome ne govori niko - ni vlast ni opozicija", podvukao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, tome treba dodati potpuno promašeni i "obezljuđeni liberalni ekonomski koncept u kome sve treba dati strancima, zemlju, rude, fabrike, vodu, ljude i bezglavo i nepromišljeno srljanje u velikogermanski concept Nove Evrope, koje se i pored novih uslova i novih uvreda nastavlja nesmanjenim entuzijazmom".

U daljem nabrajanju razloga za formiranje još jedne stranke na političkom nebu, poznati dramski pisac uvrstio je i onaj da je "korupcija dovedena do apsoluta, da o tome na pravi način ne govori niko, ni vlast ni opozicija, a da tarifni model postoji za diplomu fakulteta, porođaj, doktorat, građevinsku dozvolu…."

"Dakle, da bi se o tome progovorilo, ali i da bi se ponudila sasvim moguća i izvodljiva rešenja za sve navedene ali i nepomenute probleme, pristupilo se osnivanju političke organizacije koja će se zvati Srpski otadzbinski front", rekao je Kovačević.

Namenjen je, podvukao je, onima koji još uvek "čitaju Dučića i Ðuru Jakšica, Šantića i Njegoša, onima koji iskreno vole otadzbinu, koji u nju mogu da se zakunu bez osećanja nelagode i stida, koji sa ponosom pripadaju srpskom narodu i koji ga vole svom snagom neophodne iracionalne rodoljubne posvecenosti, svesni svih njegovih vrlina, ali i mana".

Među osnovnim postulatima su i ekonomski i demografski oporavak zemlje, ukidanje autonomije Vojvodine, formiranje penzionog fonda i izdvajanje penzija iz budžeta, regionalizacija Srbije, ponovno uvođenje redovnog služenja vojnog roka, reforma prosvetnog sistema, pravosuđa, izgrađna novog kulutrnog modela, aktivan odnos prema dijaspori, revitalizacija sporta, zabrana prodaje obradive zemlje strancima.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva