:

:

TV Most

clock

Mart 29, 2019   19:38

0

252

Danćila: Puna podrška Rumunije Srbiji na evropskom putu

Predsednica Vlade Rumunije Vjorika Danćila poručila je večeras, nakon bilateralnog sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, u Palati Snagov u Bukureštu, da ta zemlja daje punu podršku Srbiji ka njenom evropskom putu.

„Uverili smo predsednika Republike Srbije u našu podršku tokom rotirajućeg predsedavanja, podršku dajemo takođe stavu Srbije i poziciji Srbije, i želimo da budemo zagovornici politike koja bi istakla napredak koji Srbija čini ka Evropskoj uniji“, rekla je Danćila na zajedničkoj pres konferenciji.

Predsednica rumunske vlade kaže da je sa predsednikom Srbije razgovarala i o projektu autoputa Pančevo-Temišvar, jer, napominje, taj projekat bi doprineo daljem unapređenju odnosa dve zemlje.

„Istovremeno, razgovarali smo o saradnji u oblasti energetike, a važan korak jeste da se počne sa eksploatacijom na platformi Neptun“.

Danćila ističe i da je u potpunosti ubeđena da će posle današnjih razgovora, sledeći sastanak, koji će se održati u Grčkoj, dati rezulate i kada je reč o infrastrukturi i energetici.

Zahvalila se Vučiću i na tome što je, kako je rekla, uvek dostupan i otvoren za dijalog.

„I na kraju, mada ne manje važno, i za njegovo prijateljstvo koje pokazuje prema Rumuniji“, rekla je Danćila.

Izvor: Танјуг

DanćilaRumunijapodrška
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva