:

:

TV Most

clock

Decembar 11, 2021   16:57

0

141

Darko Dimitrijević novi predsednik ogranka UNS-a na KiM

Glavni i odgovorni urednik Radija Goraždevac Darko Dimitrijević izabran je za novog predsednika ogranka UNS-a na Kosovu i Metohiji na Izbornoj skupštini, održanoj u Gračanici.

Darko Dimitrijević je obećao da će nastaviti da se bori za istinu, da se otkriju počinioci svih zlodela nad novinarima, nad onima koji su ubijeni i kidnapovani, ali i da se sazna ko već osam puta ruši tablu nestalim kolegama Ranku Pereniću i Đuru Slavuju.

On je kazao i da je veoma važno da novinari nastave da se bore za slobodu.

"Nije prirodno da novinari budu zvono oko vrata političarima. Mislim da mi treba da odzvanjamo slobodom, da naša reč bude uvažavana, da ukazujemo na probleme i da budemo ono što po prirodi posla koji obavljamo treba da budemo, a to je da budemo korektivni faktor i neko ogledalo društva, koje će pokazivati kakvo društvo trebalo da bude u budućnosti. Dakle, da promovišemo sve one vrednosti koje će doprineti i opštem javnom interesu", zaključio je Dimitrijević a saopštio UNS.

Na Skupštini održanoj u Domu kulture u Gračanici, izabrani su i novi članovi izvršnog odbora: Zoran Babović, Zorica Vorgučić, Verica Vukojević, Maja Milenković, Olivera Radić i Maja Fićović.

Skupština ogranka Udruženja novinara Srbije na KiM održana danas u Gračanici zatražila je da kosovska policija hitno pronađe ko je osmi put srušio i odneo obeležje sa mesta gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić.

Članovi Izborne skupštine UNS-a na Kosovu i Metohiji očekuju da prištinska vlada, u skladu sa usvojenom Rezolucijom Evropske federacije novinara, formira međunarodnu komisiju za rešavanje ubistava i otmica 17 novinara na KiM koji su se desili od 1998. do 2005. godine.

Novinari, članovi UNS-a na KiM, zadužili su novoizabrano rukovodstvo da prioritet u njihovom radu bude borba protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima.

Izvor: RTS

KiMUNS na KiMDarko Dimitrijević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva