:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 10, 2021   20:16

0

132

Datunašvili prvak sveta, jubilarna 100. medalja za Srbiju, čestitke od Vučića i Udovičića

Srpski rvač Zurabi Datunašvili osvojio je titulu prvaka sveta, pošto je večeras u finalu šampionata u Oslu savladao Belorusa Kirila Maskeviča 9:1.

Belorus je poveo, ali je srpski rvač sa dva fantastična poteza osvojio devet poena i borba je bila završena.

Datunašvili je nastavio sjajnu seriju u ovoj godini, nakon osvajanja zlatne medalje na Evropskom prventvu u Varšavi i bronzane na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na putu do finala u kategoriji do 87 kilograma grčko/rimskim stilom savladao je Rusa Milada Alirzaeva 4:3, Gruzijca Lašu Gobadzea 2:1 i u polufinalu Danca Rajbeka Bisultanova 5:1.

Srpski rvači osvojili su bar jednu medalju i na šestom uzastopnom prvenstvu sveta, a zlato Datunašvilija je jubilarna 100. medalja na velikim takmičenjima.

Naredni šampionat sveta održaće se u Beogradu 2022. godine.

21:51 - Vučić čestitao Datunašviliju zlatnu medalju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskom rvaču Zurabiju Datunašvili koji je večeras osvojio titulu prvaka sveta.

"Najsrdačnije čestitke našem Zurabiju Datunašviliju na osvojenoj tituli prvaka sveta na šampionatu u Oslu! Sjajan i ubedl?iv uspeh našeg reprezentativca doneo je veliku radost celom narodu! Srbija je ponosna na ovo zlato, bravo Zurabi! Novi uspesi i medal?e Vas tek čekaju!", napisao je Vučić na Tviteru.

Datunašvili je u finalu Svetskog šampionata u Oslu savladao Belorusa Kirila Maskeviča rezultatom 9:1.

I Udovičić čestitao srpskom rvaču

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je večeras srpskom rvaču Zurabu Datunašviliju osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u rvanju, koje se održava u Oslu, saopšteno je iz Ministarstva omladine i sporta.

„Svetsko zlato za Srbiju u rvanju, najbolji na planeti naš Zurab Datunašvili! Uvek šampionski nepokolebljiv, svim srcem, svom snagom - svaka čast, majstore, tako se bori za Srbiju! Čestitam i tvom stručnom štabu i Rvačkom savezu Srbije

Izvor: Танјуг

DatunašviliOslošampionatprvak svetaVučićUdovičićčestitke
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva